Opozicija ponovo organizovala demonstracije u Tirani

Opozicija ponovo organizovala demonstracije u Tirani

Opozicija u Albaniji organizovala je još jedan skup protiv vlade danas pred državnim parlamentom.

Tokom skupa, lider Demokratske stranke Lulzim Baša poslao je jasnu poruku premijeru.

“Edi Rama, ohrabrujem te da razmisliš, jer jer nećeš još dugo ostati u toj kancelariji.”

“Mi se ne plašimo i nećemo se povući. Naša bitka će se nastaviti do kraja. Nema šanse da tretirate ljude kao da su ovce”, rekao je Baša.

Lider opozicije uporedio je premijera Rama sa predsednikom Venecuele Nicolasom Madurom.

„U proteklih šest godina, ova grupa kriminalaca opljačkala je svaku osobu u ovoj zemlji. Ovaj premijer je učinio da cene ne budu pristupačne za desetine hiljada albanskih porodica koje danas ne mogu da plate svoje račune. On je povećao cene nafte, uništio stotine biznisa, dok je mnoge ljude prisilio da napuste zemlju”, deo je onoga za šta je lider opozicije optužio premijera

Nakon govora opozicionog lidera, demonstranti su krenuli prema Ministarstvu unutrašnjih poslova, gde su poprskali crnu boju.

Premijer Rama reaguje nakon postupka opozicije

Premijer Rama reagovao je nakon postupka opozicije. Rama je objavio video snimak trenutka kada je boja poprskana koji je popratio natpisom: “Spremni smo da izvezemo najbolji proizvod potreban za premazivanje Albanije”.

Kriza

Prošlo je više od dva meseca od kada je serija antivladinih demonstracija počela širom zemlje. Opozicija, koju predstavljaju Demokratska stranka i Socijalistički pokret za integraciju, zahtevaju ostavku sadašnje vlade i održavanje prevremenih parlamentarnih izbora. Opozicija takođe traži da ove izbore organizuje privremena vlada zbog straha od namštanja izbornih rezultata. Kao deo pritiska na sadašnju vladu, opozicija je takođe odlučila da bojkotuje parlament. Međutim, to je osudila međunarodna zajednica, koja je pozvala opoziciju da se vrati u parlament i preuzme svoju odgovornost u skladu sa demokratskim sistemom. / ibna /