Opozicija u Albaniji održala još jedan skup protiv vlade pred parlamentom

Opozicija u Albaniji održala još jedan skup protiv vlade pred parlamentom

Opozicija u Albaniji održala je danas još jedan antivladin skup koji je trajao pet sati. Šeste demonstracije u nizu završile su govorom visokog funkcionera demokrata, Edija Paloke. Paloka je izjavio da će opozicija nastaviti da protestuje dok vlada ne podnese ostavku.

“Naša borba još nije završena. Krenuli smo na putovanje i pobeda nema alternativu. Niko ne može sprečiti građane ove zemlje da protestuju za svoja prava. Ova vlada kriminala neće naći mir dok demokratija u zemlji ne bude obnovljena. Hvala vam i uveren sam da ćemo sve to napraviti zajedno”, obratio se Paloka okupljenima.

Tokom mitinga koji je održan ispred parlamenta, masa je uzvikivala antivladine parole. Demonstranti su pokušali da probiju policijski kordon i uspeli su nakon četvrtog pokušaja. Međutim, policija je uspela da dovede situaciju pod kontrolu.

Vođa Demokratske stranke Lulzim Basha nije prisustvovao ovom protestu jer je u poseti Briselu, gdje održava sastanke na visokom nivou na kojima se razgovara o situaciji u Albaniji. / ibna /