NaslovnicaHronikaOSUĐEN BIVŠI DIREKTOR "INFRASTRUKTURE ŽELEZNICE SRBIJE": Advokatska kancelarija podmitila ga sa 10.000...

OSUĐEN BIVŠI DIREKTOR “INFRASTRUKTURE ŽELEZNICE SRBIJE”: Advokatska kancelarija podmitila ga sa 10.000 evra EVO KOLIKA JE KAZNA

Apelacioni sud u Beograd potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu kojom je okrivljeni Miroljub Jevtić, bivši direktor AD „Infrastrukture železnice Srbije“ oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela primanje mita i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Kako je saopšteno iz Janvog tužilaštva za organizovani kriminal, potvrđenom presudom mu je izrečena mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom ili čuvanje te imovine u trajanju od tri godine.

– Okrivljeni Miroljub Jevtić je oglašen krivim što je primio poklon u iznosu od 10.000 evra od advokatske kancelarije iz Novog Sada na ime ugovora o zastupanju AD “Infrastrukture železnice Srbije“ koji je okrivljeni zaključio sa advokatskom kancelarijom – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Jevtić je, podstimo, bio uhapšen u januaru 2020. i iz pritvora je pušten dva meseca kasnije.

Prvostepenom presudom, koju je potvrdio Apelacioni sud, bio je osuđen na istu kaznu.

Kurir.rs/ J. S.

Bonus video:

03:33
U DANSKOJ NE BI RAZUMELI REČI MITO I KORUPCIJA: To je deo našeg kulturnog nasleđa

Kurir

Najnovije objave