back to top
NaslovnicaZabavaOtkrijte magiju fotografije na pametnim telefonima: Nova era fotografije sa profesionalnim Falcon...

Otkrijte magiju fotografije na pametnim telefonima: Nova era fotografije sa profesionalnim Falcon AI kamere sistemom

Društvene mreže su promijenile način na koji komuniciramo i više se izražavamo fotografijama nego riječima. To ne mora biti nužno loše jer na ovaj način otkrivamo nova interesovanja i čuvamo dragocjene uspomene. Kvalitet fotografija danas najviše zavisi od performansi kamere naših pametnih uređaja.

Kompanija HONOR se ističe u razvoju mehanizma koji omogućava hvatanje najboljih fotografija, čak i u pokretu. U međuvremenu, potražnja za fotoaparatima bez ogledala rapidno raste zahvaljujući njihovim neodoljivim karakteristikama. Unapređenja u brzini zatvarača su posebno korisna, omogućavajući fotografima da efikasno zabilježe brze trenutke bez zamagljenja pokreta, što je ključno u sportskoj i akcionoj fotografiji.

Otkrijte magiju fotografije: Nova budućnost fotografije na pametnim telefonima sa profesionalnim Falcon sistemom AI kamera
Foto: Honor promo

HONOR je postao lider u inovacijama kamere pametnih telefona, prepoznavši rastuću popularnost sportske fotografije i ulogu vještačke inteligencije. Njihov AI Falcon sistem kamere omogućava korisnicima da uhvate svaki detalj uz izvanrednu jasnoću. Integracija vještačke inteligencije omogućava revolucionarno fotografsko iskustvo, dok HONOR AI Motion Sensing donosi dodatne inovacije za snimanje nevjerojatnih trenutaka.

- Advertisement -

HONOR Magic6 serija nasljeđuje snagu Falcon Camera sistema, unapređujući ga na profesionalni nivo. Ova evolucija donosi izvanrednu brzinu fotografisanja i inovativne funkcije poput Shape Memory Alloy (SMA) koja omogućava brži autofokus i optičku stabilizaciju slike. To pomaže fotografima da zabilježe svaki prolazni trenutak sa nevjerojatnom brzinom zatvarača i preciznošću fokusa. Sa algoritmom za sportske portrete, HONOR Magic6 Pro pruža prirodne efekte i detalje čak i u brzim scenama, osiguravajući profesionalne slike bez kompromisa.

Kada je riječ o sportskoj fotografiji, telefoto objektivi su ključni za snimanje upečatljivih slika. HONOR Magic6 serija donosi napredan periskop telefoto objektiv koji omogućava precizno kadriranje i snimanje ključnih trenutaka na različitim udaljenostima, pružajući izuzetnu jasnoću i detalje. Ova specifikacija se konkretno odnosi na benefit zuma od 2,5x – 10x (ekvivalentno opsegu žižne udaljenosti od 68 mm do 270 mm) koja pomaže da se minimizira izobličenje slike koje se obično pojavljuje pri širim uglovima. Sa širokim otvorom blende i velikim telefoto senzorom, ovi pametni telefoni omogućavaju vrhunsko snimanje čak i u uslovima izazovnog osvjetljenja. HONOR prati korake profesionalnih kamera, pružajući mogućnosti snimanja ekvivalentne onome što nudi fotoaparat bez ogledala, kako bi profesionalna sportska fotografija bila dostupna svima.

HONOR Magic6 serija unapređuje svoj telefoto objektiv kako bi omogućila profesionalnu sportsku fotografiju na pametnim telefonima. Sa periskop telefoto kamerom rezolucije 180 MP, širokim otvorom blende od f/2.6 i najvećim telefoto senzorom od 1/1,49 inča u industriji, ova serija omogućava jasne snimke udaljenih objekata sa izuzetnim kvalitetom. Sa sposobnošću kombiniranja 16 susjednih piksela u jedan veći, kamera bilježi svijetle i živopisne snimke čak i u uslovima izazovnog osvjetljenja. Nadalje, podržavajući optički zum od 2,5x, 5x/10x zum senzora i 100X Super Resolution mogućnosti, HONOR telefoto objektiv omogućava korisnicima da snime subjekte izbliza ili na daljinu sa neusporedivom preciznošću i izuzetnim kvalitetom slike.

Ne bojte se svjetla: prvi prilagođeni HDR senzor u industriji sa ultra-velikim mogućnostima dinamičkog raspona

HONOR Magic6 serija donosi revolucionarne inovacije u svijet fotografije sa svojim prilagođenim HDR senzorom sa ultra-velikim dinamičkim opsegom, prvim takvim senzorom u industriji. Sa HDR senzorom od 1/1,3 inča, ova serija nudi izuzetno poboljšanje od 800% u dinamičkom opsegu, omogućavajući korisnicima da bez napora prave fotografije sa visokim nivoom detalja i savršeno očuvanim osvjetljenim dijelovima čak i u zahtjevnim uslovima osvjetljenja. Poboljšanje slike visokog dinamičkog opsega sa internim algoritmom automatske ekspozicije osigurava glatke prelaze između različitih HDR stanja, prilagođavajući se svim uslovima osvjetljenja i obezbeđujući optimalnu ekspoziciju i svijetle detalje u svakom kadru. Dodatno, podrška za HDR na nivou 2 frejma i sveobuhvatna HDR transformacija omogućavaju korisnicima da snime uravnoteženije i vizuelno privlačnije slike sa zapanjujućim svijetlim dijelovima i senkama, dok HDR kontrola svjetla i senki olakšava kreiranje impresivnih fotografija silueta.

- Advertisement -
Otkrijte magiju fotografije: Nova budućnost fotografije na pametnim telefonima sa profesionalnim Falcon sistemom AI kamera
Foto: Honor promo

Vrhunska kontrola svjetla: Najveći promjenjivi otvor blende u industriji

HONOR uvodi ultra-veliki promjenjivi otvor blende u Falcon Camera sistem, omogućavajući korisnicima da prilagode dubinu polja prema svojim željama. Ovaj inteligentni sistem automatski prilagođava otvor blende tokom redovnog slikanja, dok korisnicima daje kontrolu u profesionalnom režimu, sa opcijom podešavanja otvora blende između f/1.4 i f/2.0. Sa impresivnim povećanjem unosa svjetlosti od 22% u poređenju sa IMX989 F1.9 sočivom, HONOR Magic6 serija omogućava izvanredan efekat zamagljivanja pozadine, s posebnim naglaskom na portretima i slabim svjetlom. Sa mogućnošću biranja između dva otvora blende, korisnici lako prelaze između snimanja sa prirodnim izlomljenim efektima i oštrog zamagljivanja pozadine, stvarajući detaljne slike subjekata i pozadine.

Pametnija #Sportografija: značajno unaprijeđena AI Motion Sensing (detekcija pokreta)

HONOR Magic6 serija donosi napredni AI Motion Sensing algoritam koji pomjera granice fotografije. Sa obukom na ogromnom skupu podataka od 8 miliona slika, kamera sada može precizno pratiti 10 različitih sportova, od mačevanja do plesa, snimajući svaki pokret sa izuzetnom preciznošću. U saradnji sa sportistima poput međunarodnog mačevaoca Sesilije Berder i stvaraocem „bullet time“ fotografije Tajsonom, HONOR Magic6 serija snima impresivne trenutke sportova poput mačevanja sa neviđenom jasnoćom i detaljima. Ovaj napredni AI tehnologijom omogućava korisnicima da zabilježe svaki uzbudljivi trenutak sportskog života sa izvanrednom preciznošću i kvalitetom.

O HONOR-u

HONOR je vodeći svjetski proizvođač pametnih uređaja. Kroz svoje usluge i proizvode, nastoji da stvori inteligentniji svijet za sve i da se zahvaljujući svojim inovacijama pozicionira kao globalni tehnološki brend. Sa primarnim fokusom na istraživanje i razvoj, posvećen je razvoju tehnologije koja omogućava ljudima širom svijeta da još više napreduju, pružajući im slobodu da postignu i učine više. Njegov portfolio se sastoji od visokokvalitetnih pametnih telefona, tableta, prenosnih računara i nosivih uređaja koji odgovaraju svakom budžetu. Također, ovi uređaji su inovativni, premium, pouzdani i korisnicima olakšavaju svakodnevnicu.

Izvor: ( citymagazine.danas.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

ISPRATILI SMO GA NA POSAO, NISMO NI SANJALI DA GA POSLEDNJI PUT VIDIMO – Dan pre Goranovog ubistva otac je imao JEZIV san!

Prije dvadeset godina ubijen je Goran Marković (20) iz Velikih Radinaca kod Sremske Mitrovice,...

SREĆNO, BRAĆO: Hrvat i Bosanac žele sreću Piksijevim Orlovima

Vagon-restorani možda nisu najjeftinije mjesto za one koji ne žele platiti puno za kafu...

TEŠKO POVRIJEĐENO DIJETE (4): Saobraćajna nesreća u blizini Čuburskog parka

Dečak (4) i jedna ženska osoba (31) povređeni su u...

“IZGUBILA SAM BEBU U 9. MJESECU, A REKLI SU MI – PA DOBRO, BAR JE BILA ŽENSKO” Natašina objava pokrenula LAVINU BOLA žena na...

Doktorka Marija Ristić je pokrenula temu na svom Instagram profilu koja je izazvala brojne...

ISPRATILI SMO GA NA POSAO, NISMO NI SANJALI DA GA POSLEDNJI PUT VIDIMO – Dan pre Goranovog ubistva otac je imao JEZIV san!

Prije dvadeset godina ubijen je Goran Marković (20) iz Velikih Radinaca kod Sremske Mitrovice,...

SREĆNO, BRAĆO: Hrvat i Bosanac žele sreću Piksijevim Orlovima

Vagon-restorani možda nisu najjeftinije mjesto za one koji ne žele platiti puno za kafu...

TEŠKO POVRIJEĐENO DIJETE (4): Saobraćajna nesreća u blizini Čuburskog parka

Dečak (4) i jedna ženska osoba (31) povređeni su u...