NaslovnicaZabavaOVA PRESLATKA DEVOJČICA JE NAJMLAĐI ČLAN MENSE NA SVETU: Sa 2 godine...

OVA PRESLATKA DEVOJČICA JE NAJMLAĐI ČLAN MENSE NA SVETU: Sa 2 godine radi NEVEROVATNE stvari (VIDEO)

Čitanje reči naglas koje stariji napišu na tabletu možda nije način na koji većina dvogodišnjaka zamišlja proslavu svog rođendana, ali tako je Isla Maknab iz Kentakija obeležila drugi rođendan.

U razgovoru sa Ginisovom knjigom rekorda, njeni roditelji Džejson i Amanda rekli su da su shvatili da bi trebalo da testiraju inteligenciju svoje ćerke nakon što joj je ujna poklonila tablet za drugi rođendan.

Džejson je napisao reč “crveno” (red), a Isla je uspela da pročita iako je četiri do pet godina mlađa od uzrasta kada deca uobičajeno postižu tu sposobnost.

Šokirani otac je onda napisao “plavo” (blue), “žuto” (yellow), “mačka” (cat) i “pas” (dog). Isla je samouvereno pročitala svaku od reči.

Posle toga, roditelji su počeli da primećuju reči ispisane šarenim slovima-igračkama po kući.

Slova “c-h-a-i-r” (stolica) bila su ostavljena pored stolice. Isto tako “s-o-f-a” ostavljena su pored kauča u dnevnoj sobi. Jednom su naišli na prizor svog mačka Bugera kako leži pored slova “c-a-t” (mačka).

U tom trenutku, Amanda Maknab je shvatila da bi trebalo da pošalje ćerku da testira inteligenciju.

“Iako psiholog koji je testirao Islu radi sa nadarenom decom obično ne testira decu, ipak je napravio izuzetak”, kaže Džejson, dodajući da joj je rezultat bio 99 odsto na “Stanford-Binet” testu količnika inteligencije. Tada je imala dve i po godine.

Nakon toga, Ginisova knjiga rekorda je utvrstila na listu kao najmlađeg člana udruženja Mensa. Iako je od tada gostovala na televiziji i ponekad zamoli roditelje da joj puste snimke nje sa Jutjuba, Isla u najvećoj meri ne shvata da poseduje izuzetnu inteligenciju.

(Kurir.rs/RTS)

Kurir

Najnovije objave