NaslovnicaZabavaOvo je najlepša žena na svetu

Ovo je najlepša žena na svetu

Objavljeno:

Mis Nikaragve Šinenis Palacios je najlepša žena na svetu.

Palacios, ima 23, aktivistkinja je za mentalno zdravlje i producent audiovizuelnih sadržaja, postala je prva žena iz Nikaragve koja je osvojila krunu na takmičenju u San Salvadoru, El Salvador.

Organizacija je podelila na Instagramu da se nova pobednica suočava sa anksioznošću i pokrenula je TV segment pod nazivom „Razumevanje uma“, u kojem razgovara sa stručnjacima za emocionalnu negu.

„Nikaragva, osećam te u svom otkucaju srca, zvuk tvoje marimbe protiče kroz moje vene“, napisala je na Instagramu pre takmičenja. „Prikazaću od čega su napravljeni ljudi iz naše zemlje: hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti.“

Prošlogodišnja pobednica, Mis Universe i Mis USA R’Boni Gabrijel, krunisala je Palacios. Mis Tajlanda Antonia Porsild je prva pratilja, dok je Mis Australije Moraja Vilson zauzela treće mesto.

Više drugih takmičarki postiglo je istorijske uspehe na 72. manifestaciji Mis Universe, koju su vodile Olivija Culpo, Marija Menounos i Džini Mei.

Mis Kolumbije Kamila Avela, je udata majka, i plasirala se među pet najboljih, piše USA Today.

Nakon osvajanja titule Mis Kolumbija, objavila je portrete sa krunom i lentom, grleći svoju malu ćerku Ameliju i supruga Nasifa Kamlea. „Bez njih i bez pouka koje mi svakodnevno daju, ništa od ovoga ne bi bilo moguće“, napisala je tada na Instagramu.

Ovo je bila prva godina da su u takmičenju učestvovale udate žene i majke.

Avella se takmičila zajedno sa Mis Gvatemale Mišele Kon, majkom dvoje dece. „KRALJICA MAMA“, napisala je Kon uz portret iz izbora na Instagramu sa svoje dvoje dece.

Takmičarka plus veličine, Mis Nepala Džej Dipika Geret, bila je prva takmičarka koja je hrabro iskočila iz očekivanih konfekcijskih brojeva na ovom takmičenju i plasirala se među 20 najlepših žena.

„Volim svoje obline! Moj je telo moj hram i brinuću se o njemu kao svetom tlu“, napisala je na Instagramu, deleći fotografiju sebe iz takmičenja u kupaćem kostimu.

Prvi put je na takmičenju učestvovala i Mis Pakistana, Erika Robin, koja je nosila svetlorozi, dugački kaftan za takmičenje u kupaćim kostimima.

„Kada sam bila mlada, uvek sam gledala Mis Universe i verovala sam da žena iz Pakistana ne može da se pridruži najvećoj Olimpijadi te vrste“, napisala je na Instagramu nakon osvajanja titule Mis Pakistan i proslavila „mogućnost korišćenja svoje platforme za dobre promene i transformacije.“

Ove godine su se takmičile i dve transrodne žene: Mis Portugal Marina Mačete, koja se plasirala među prvih 20, i Mis Holandija Rikkie Valerie Kollé.

Na Instagramu je Mačete zahvalila „na prilici da podelim svoju priču i predstavim raznovrsnost i nepokolebljivu snagu koje imamo kao žene“ i dodala: „Nastaviću da inspirišem promene koje želim da vidim u svetu!“

A ko je pobednica?

Šinenis Palasio je samo danas u toku dana dobila više od 200 hiljada novih pratilaca na Instagramu.

Njene fotografije, pa i one stare po nekoliko godina, preplavili su novi komentari.

Pokazala je svoja feministička uvjerenja, studira i članica je odbojkaškog tima.


Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave