NaslovnicaAlo.rsPENZIONERI ĆE IMATI PRAVO NA JEFTINIJU HRANU I GORIVO! Od ponedeljka važe...

PENZIONERI ĆE IMATI PRAVO NA JEFTINIJU HRANU I GORIVO! Od ponedeljka važe penzionerske kartice, milion najstarijih je već na spisku

Objavljeno:

Primena Penzionerskih kartica će biti moguća od 1. oktobra 2023. godine, a njihovom upotrebom penzioneri će moći da ostvare brojne popuste i pogodnosti, da kupuju jeftinije ili da dobiju povoljnije usluge kod privrednih subjekata koji pokažu društvenu odgovornost i priključe se akciji.

Ministar Siniša Mali ranije je rekao da je do sada napravljen dogovor sa oko 600 privrednih subjekata, a da se za kartice prijavilo oko 870.000 penzionera. On se zahvalio privrednim subjektima koji su se odazvali akciji, i pozvao i druge društveno-odgovorne kompanije da se priključe projektu. Istovremeno, pozvao je i penzionere koji se nisu prijavili, da se prijave za dobijanje kartice.

– Penzioneri koji se još nisu prijavili to mogu da urade onlajn ili u filijalama PIO fonda, na šalterima Pošte Srbije i Poštanske štedionice. Prijava je jednostavna, a koristi očigledne, rekao je Mali nakon potpisivanja u Direkciji PIO Fonda u Beogradu.

Ministar je naveo neke primere popusta i pogodnosti koje će penzioneri imati korišćenjem penzionerskih kartica.

– Recimo, ugovor sa NIS-om koji je danas potpisan podrazumeva popust od jednog do tri dinara po litri goriva u zavisnosti od vrste goriva. Ugovor sa Putevima Srbije podrazumeva za tri odsto smanjenje putarine za naše najstarije, precizirao je Mali.

– Pored najvećih trgovačkih lanaca, tu je veliki broj apoteka, mesara, pekara, ostalih ustanova koje su bitne za život i kupovnu moć penzionera. Učešće u ovoj akciji uzeo je veliki broj zdravstvenih ustanova, apoteka, ordinacija. Na stranu pojedinačne koristi koje će penzioneri imati, ovo je mera koja je dobra i za privredu i firme, jer sa ovim popustima one ulažu u svoju bazu klijenata i održavaju svoje tržišno učešće i zadržavaju kupovnu moć, naglasio je Trivunac.

Među privrednim subjektima koji su danas potpisali ugovor sa PIO Fondom su NIS, Putevi Srbije, Aman, MediGroup, Akvaten kompleks i Dom za stare iz Alibunara, Dom za smeštaj odraslih i starijih Sveti Trifun iz Beograda, Očna kuća Albert iz Beograda, Dijagnostički centar Albert iz Beograda, SB Merkur iz Vrnjačke banje, Banja Rusanda Melenci, Milenijum Medikal Centar, Vranjska banja.

Ugovor su potpisale i Specijalne bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Kanjiža, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Junaković, Apatin, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad iz Zaječara i Atomska banja iz Gornje Trepče.

U projekat će se, između ostalih, uključiti skoro svi trgovinski lanci, najveće apoteke, laboratorije, privatne zdravstvene ustanove, oftalmološke ordinacije.

BONUS VIDEO

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave