Peti dan kontakata Lute o približavanju stavova

Peti dan kontakata Lute o približavanju stavova

Autor: Michalis Michael

Specijalna predstavnica generalnog sekretara UN-a, Jane Holl Lute, nastavlja danas, peti dan zaredom, kontakte sa predsednikom Republike Kipar Nicosom Anastasiadesom i liderom kiparskih Turaka Mustafom Akincijem, s ciljem približavanja stavova.

Za početak,  Lute će se sastati sa Akincijem u 9.30, kako je najavljeno iz njegove kancelarije. Sastanak funkcionera UN-a s predsjednikom Anastasiadesom trebao bi biti održan u 11.30 sati.

Međutim, dok je prisustvovao jednom događaju u sredu uveče u Limasolu, predsednik Anastasiades nije želeo da komentariše da li su konsultacije u vezi sa stavovima zapele. Na pitanje o tome, rekao je da “ne bih hteo da komentarišem dok smo u konsultacijama da bismo postigli ono što tražimo: stavove koji bi omogućili nastavak kreativnog dijaloga”.

Ono što tražimo je formulisanje stavova koji će omogućiti da se nastavi kreativni dijalog, rekao je predsednik Nicos Anastasiades. Na pitanje kada će specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Kipar, Jane Holl Lute, otputovati sa Kipra, predsednik je odgovorio da ne zna./ibna