back to top
NaslovnicaHronikaPIJANI POLICAJAC NAPRAVIO NESREĆU NA PJEŠAČKOM, STEFAN STRADA! Tužilaštvo otkriva koja kazna...

PIJANI POLICAJAC NAPRAVIO NESREĆU NA PJEŠAČKOM, STEFAN STRADA! Tužilaštvo otkriva koja kazna čeka bahatog vozača

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ispitan je Miljan M. (31) zbog sumnje da je, nepridržavajući se saobraćajnih propisa, 23. maja 2024. godine u Vojvođanskoj ulici počinio krivično djelo teška dela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, usljed čega je oštećeni S. S. zadobio ozbiljne tjelesne povrede opasne po život, od kojih je preminuo narednog jutra.

Inače, riječ je o saobraćajnoj nesreći u kojoj je izgubio život mladić Stefan Stanojević o kojem je Kurir juče pisao, a prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni Miljan M. je policajac.

Osumnjičeni je iznio svoju odbranu tokom ispitivanja. Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da se Miljanu M. odredi pritvor kako ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

- Advertisement -

– Prema nalogu za provođenje istrage, postoje osnove sumnje da je Miljan M., upravljajući vozilom marke “Škoda superb” pod uticajem alkohola u krvi od 0,44 promila, 23. maja oko 19:25 časova, prilikom nailaska na pješački prijelaz u Vojvođanskoj ulici, nije prilagodio brzinu vozila kako bi bezbjedno propustio pješaka S.S. koji je već stupio na pješački prijelaz dolazeći vozilu sa lijeve strane – stoji u saopćenju nadležnog tužilaštva:

– Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario pješaka S.S. koji je prelazio cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, odbacio ga na poklopac motora, prednje vjetrobransko staklo i krov vozila, i oborio ga na cestu. Tom prilikom oštećeni je zadobio ozbiljne tjelesne povrede opasne po život, zbog kojih je preminuo narednog jutra oko 6 časova.

Za krivično djelo koje se osumnjičenom stavlja na teret, teška dela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, prijeti kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Bonus video:

00:24
STRAŠNE SCENE IZ KRAGUJEVCA: Automobil pokosio pješaka, vozači masovno divljaju ulicama (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

- Advertisement -
Kurir

Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave