Pobednici izbora na Kosovu ponovo nisu uspeli da se dogovore o koalicionoj Vladi

Pobednici izbora na Kosovu ponovo nisu uspeli da se dogovore o koalicionoj Vladi

Lideri dve kosovske stranke koje su pobedile na opštim izborima 6. oktobra u sredu nisu uspele da postignu dogovor o formiranju nove Vlade i obećale su intenziviranje sastanaka dok se ne postigne konačni dogovor.

Portparol Demokratske lige Kosova (LDK), obraćajući se medijima nakon sastanka lidera Isa Mustafe iz LDK i Albina Kurtija iz pokreta Samoopredelenje, potvrdio je da nije postignut nikakav dogovor.

Besian Mustafa, portparol LDK-a, rekao je da su se politički lideri dogovorili da se sastaju svakodnevno, ali nije komentarisao tačke neslaganja dveju stranaka koje stoje na putu stvaranja vladajuće koalicije. „Sastanak dva lidera je završen. Dvojica lidera složili su se da intenziviraju sastanke do postizanja sporazuma o formiranju koalicione vlade “, kazao je Mustafa.

Takođe, Samoopredelenje je izdalo kratko saopštenje u kojem je rekao da su Mustafa i Kurti dogovorili svakodnevne sastanke.

Lider Samoopredelenja Albin Kurti izjavio je da će u narednim danima biti postignut dogovor između stranaka i da je već razgovarano o razdvajanju ministarstava.

Kurti je rekao da će nova vlada imati 12 ministarstava i da će dva ministarstva pripadati manjinama./ibna