NaslovnicaAlo.rsPORESKA UPRAVA OBJAVILA KONAČNE DATUME Evo kada morate izmiriti obaveze u novembru

PORESKA UPRAVA OBJAVILA KONAČNE DATUME Evo kada morate izmiriti obaveze u novembru

Objavljeno:

Sledeći rok je 10. novembar, do kada bi trebalo podneti poreske prijave i platiti porez na premije neživotnih osiguranja za oktobar kao i podneti poreske prijave i platiti porez na dodatu vrednost za oktobar od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV.

Kako se navodi, 15. novembar je datum kada ističe rok za najveći broj obaveza među kojima je plaćanje akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za mesec oktobar, za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za oktobar, plaćanje doprinosa za samostalne umetnike i poljoprivrednike za četvrti kvartal ove godine, kao i podnošenje poreske prijave i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva za oktobar.

Do 15. novembra je neophodno podneti poreske prijave i platiti PDV za septembar i podneti obrazac PID PDV 1 za oktobar ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu, te platiti akontacije poreza na dobit pravnih lica za oktobar, obračunatu akcizu za drugu polovinu oktobra kao i podneti poreske prijave za obračun akcize za oktobar i o obračunu i plaćanju akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za oktobar.

Poslednji dan u novembru rok je za podnošenje poreske prijave i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, obračunatih na najnižu mesečnu osnovicu za obračun doprinosa, za neisplaćene zarade za oktobar kao i za plaćanje akcize za prvu polovinu meseca.

BONUS VIDEO

@bizportal.rs Meteori koji padaju na Zemlju nisu novost, ali kada je jedan meteor pa u Indoneziju, cela svetska javnost se zainteresovala. #meteor #novac #milijarder #milioner #bogatstvo #bogatasi #bogati #neverovatno #daliznate ♬ original sound – BizPortal.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave