Poslanik albanske opozicije napadnut je zbog odbacivanja direktiva stranke

Poslanik albanske opozicije napadnut je zbog odbacivanja direktiva stranke

Ralfa Gjonija, poslanika Socijalističkog pokreta za integraciju, druge po veličini opozicione stranke u Albaniji, napala je danas nepoznata osoba koja još nije identifikovana. Prema njegovim riječima, napadač mu je prišao i poprskao ga nekom kemijskom supstancom po licu i telu.

Vlasti tek treba da utvrde koja je supstanca korištena, ali opozicioni poslanik tvrdi ima osećaj „da mu oči gore“. Takođe je rekao da smatra očiglednim da je napad naređen od ljudi koji su iznad njega.

S druge strane, lider stranke, Monika Kriemadhi se distancirala od ovog napada.

Prošlo je više od mesec dana od kada je opozicija pokrenula seriju antivladinih protesta u cilju svrgavanja sadašnje vlade. Opozicija takođe zahteva formiranje nove privremene vlade koja bi raspisala prevremene opšte izbore. Međutim, protesti nisu jedino sredstvo koje opozicija koristi da izvrši pritisak na vladu. Ujedinjena opozicija je takođe odlučila da povuče sve svoje poslanike iz parlamenta. Uprkos ovoj odluci, nisu svi poslanici pristali da se odreknu svojih mandata a mnogi od kandidata koji su bili na listi čekanja su se složili da zamene svoje kolege koji su podneli ostavku kao deo odluke opozicije. Ralf Gjoni je jedan od njih. / ibna /