NaslovnicaHronikaPOTERA ZA UBICOM TRAJE: Policija identifikovala učesnike sukoba u Loznici

POTERA ZA UBICOM TRAJE: Policija identifikovala učesnike sukoba u Loznici

Published on

Policija intezivno traga za državljaninom Avganistana koji je posle tuče migranata u ponedeljak uveče, u blizini nekadašnje “Viskozine” kapije dva, kraj puta Loznica-Banja Koviljača, ustrelio svog sunarodnika.

Prema nezvaničnim informacijama, nedaleko od mesta događaja nađene su tri čaure kalibra 7,65 mm, na telu nastradalog migranta utvrđene su ustrelne ran, a on je iskrvario i preminuo. Delo je kvalifikovano kao ubistvo, Više javno tužilaštvo u Šapcu je naložilo obdukciju nastradalog migranta, a policija je identifikovala učesnike sukoba.

Prema našim saznanjima među njima i onoga koji je, prema svedočenju očevidaca ispalio kobne hice, i za njim se intezivno traga. Policija je u utorak u dvorištu Policijske stanice Loznica privela veću grupa migranata, bilo ih je više od 70, nađenih u blizini mesta ubistva, ali oni sa njim “nemaju veze”.

Na području Loznice, Malog Zvornika i Ljubovije je tokom jučerašnje akcije policije pronađeno 136 iregularnih migranata i svi su prebačeni u neki od prihvatnih centara. Očekuje se da će u narednom periodu oni biti više sklanjani sa ulica kao i da će češće biti “češljani” objekti gde se kriju, poput opustošene “Viskoze” u kojoj ostaci brojnih pogona pogoduju njihovom boravku do prelaska Drine na putu ka BiH, Hrvatskoj i dalje ka zemljama zapadne Evrope.

Inače, građani koji žive u blizini “Viskoze” zabrinuti su zbog čestih prolazaka grupa od po 20 i više migranata, a posebno zbog poslednjeg događaj i saznanja da osim hladnog neki migranti poseduju i vatreno oružje na šta ukazuje poslednji sukob Avganistanaca.

Loznica je već više godina na putu migranata, uglavnom mlađih muškaraca, koji ovde stižu grupno, a onda traže kanale da se u lozničkom, malozvorničkom ili ljubovijskom kraju domognu druge obale Drine. Sa dolaskom toplijih dana i nižeg vodostaja Drine obično se povećava njihovo prisustvo, mada su na ovom terenu tokom cele godine, samo se menja njihova brojnost.

Kurir.rs/T.I.

Kurir

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Latest articles