NaslovnicaSrbijaPOTPISANA 32 UGOVORA: Sufinansiranje mera energetske efikasnosti u Vrnjačkoj Banji

POTPISANA 32 UGOVORA: Sufinansiranje mera energetske efikasnosti u Vrnjačkoj Banji

Objavljeno:

U SKLOPU mera poboljšanja energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova na teritoriji Vrnjačke Banje, predstavnici lokalne samouprave i izvođača radova potpisali su ukupno 32 ugovora o sufinansiranju sa sugrađanima koji su ispunili uslove konkursa.

Opština Vrnjačka Banja

Za ovu namenu ukupno je izdvojeno 7,5 miliona dinara, od kojih je polovinu sredstava obezbedila Opština Vrnjačka Banja, a polovinu Ministarstvo rudarstva i energetike. Učešće građana je 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, a najveće interesovanje na konkursu bilo je za zamenu spoljnih vrata i prozora.

U ime lokalne samouprave ugovore je potpisao zamenik predsednika opštine Ivan Džatić koji je istakao da će građanima ova bespovratna sredstva omogućiti da realizuju radove koji povećaju energetsku efikasnost u njihovim domaćinstvima što doprinosi i smanjenju potrošnje električne energije i većoj uštedi novca.

potpisana 32 ugovora: sufinansiranje mera energetske efikasnosti u vrnjačkoj banji
Opština Vrnjačka Banja

 

– Ove mere svakako doprinose i celoj zajednici jer utiču na smanjenje emisije štetnih gasova, pa ćemo tako imati i kvalitetniji vazduh i čistu, zdravu i održivu životnu sredinu – rekao je Džatić.

Opština Vrnjačka Banja, uz podršku države i kroz različite programe, ulaže značajna sredstva i u energetsku sanaciju javnih objekata, poput škole u Vrnjcima gde je ugrađen kotao na gas. Uskoro će kotao na gas biti instaliran i u Ugostiteljsko- turističkoj školi i Gimnaziji, a već naredne godine i u školi u Novom Selu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave