NaslovnicaSrbijaPOVRAT DELA TROŠKOVA PREVOZA: Evo ko ima pravo na povlastice

POVRAT DELA TROŠKOVA PREVOZA: Evo ko ima pravo na povlastice

Godinama unazad iz budžeta Grada obezbeđuju se sredstva za regresiranje dela troškova prevoza učenika srednjih škola, koji sa teritorije Grada Novog Sada putuju u druge opštine radi pohađanja nastave.

Pravo na 80% regresirani prevoz mogu da ostvare učenici koji su bez jednog ili oba roditelja, zatim oni iz porodica koje ostvaruju pravo na dečiji dodatak.

Takođe, učenici koji poseduju izbegličku ili raselјeničku legitimaciju, učenici koji su deca palih boraca ili ratnih vojnih invalida sa teritorije Grada Novog Sada. Isto tako i učenici iz porodica u kojima međugradskim prevozom putuje dvoje ili više učenika.

Svi ostali učenici koji putuju u druge opštine gde pohađaju nastavu u srednjim školama čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, ostvaruju pravo na 40% regresirani prevoz.

Ovo pravo učenici ostvaruju od oktobra tekuće godine do kraja nastave u toj školskoj godini, odnosno do juna naredne godine.

Za prevoz učenika srednjih škola na teritoriju druge opštine za ovu godinu je obezbeđeno 8.585.256 dok je u prošloj utrošeno 8.561.586 dinara.

Grad Novi Sad je još jednom pokazao da je uvek na raspolaganju sugrađanima, ovaj put pružajući podršku novosadskim srednjoškolcima.

Promo

Kurir

Najnovije objave