Predsednik Anastasiades: „Ako druga strana pokaže istu odlučnost i volju kao i mi, Berlin bi mogao da donese rezultate“

Predsednik Anastasiades: „Ako druga strana pokaže istu odlučnost i volju kao i mi, Berlin bi mogao da donese rezultate“

Ako druga strana pokaže istu odlučnost i političku volju kao i mi, sastanak 25. novembra u Berlinu mogao bi dati rezultate, rekao je predsednik Republike Kipar Nicos Anastasiades.

Obraćajući se novinarima u Limasolu, predsednik Kipra je izjavio da se trenutno očekuje da specijalna predstavnica generalnog sekretara UN za Kipar Jane Hole Lute „poseti Kipar, verovatno 15. novembra, a njen sastanak sa mnom zakazan je za 16. novembar u 18.30. To je priprema za sastanak sa generalnim sekretarom UN-a u Berlinu, 25. novembra”.

Upitan da li je optimističan u vezi sa sastankom 25. novembra, predsednik Anastasiades je rekao: „Nadam se da bi, ukoliko druga strana bude pokazala istu odlučnost i političku volju kao mi, (sastanak) mogao da daje rezultate“.

Na kraju, u napomeni novinara da iz Ankare nema znakova saradnje, predsednik Republike je rekao da će „najpre obavestiti Nacionalni savet o informacijama koje imamo, a potom će po potrebi biti data javna saopštenja “.

Ranije je objavljeno da je predsednik Anastasiades sazvao sastanak Nacionalnog saveta u srijedu, 13. novembra, u 10 sati ./ibna