Predsednik VMRO-DPMNE neće prisustvovati sastanku lidera

Predsednik VMRO-DPMNE neće prisustvovati sastanku lidera

Lider najveće makedonske opozicione stranke VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski neće prisustvovati sastanku političkih lidera, koji je premijer Zoran Zaev sazvao za petak.

U poruci, Mickoski kaže: „Znam da ste navikli na lidere koji se predomisle za nekoliko sati. Molim vas pratite moju konferenciju za štampu i tamo ćete naći odgovor”.

Prema njegovim rečima, opozicija i većina su podeljeni oko tačaka dnevnog reda i jedini sastanak kojem će prisustvovati lider opozicije je onaj na kome će se odlučiti o datumu vanrednih izbora.

Zaev je pozvao lidera VMRO-DPMNE da prihvati poziv na sastanak i rekao da ne namerava da zakaže vanredne izbore i da blokira proces integracije zemlje u EU i NATO.

Premijer Zaev je na sastanak pozvao i lidera provladine albanske stranke, DUI (Demokratske unije za integraciju), Alija Ahmetija, i lidera najveće albanske opozicione stranke, Alijanse za Albance, Ziadina Selu. Zaev je tražio da se na ovom sastanku razgovara o izbornom zakonu, Specijalnom tužilaštvu i popisu stanovništva. / ibna /