Premijer Grčke sastao se sa predsednikom Republike Kipar

Premijer Grčke sastao se sa predsednikom Republike Kipar

Grčka je štaka za slabe, rekao je Nicos Anastasiades

Predsednik Republike Kipar, Nicos Anastasiades, poželio je toplu dobrodošlicu premijeru Grčke Kyriakosu Mitsotakisu, koji je u zvaničnoj poseti Kipru, prvi od izbora 7. jula.

Po dolasku u predsedničku palatu, premijera Mitsotakisa je dočekao ministar spoljnih poslova Nicos Christodoulides. Nakon toga je premijer Grčke položio venac na spomenik arhiepiskopa Makariosa, prvog predsednika Republike Kipar, i krenuo prema ulazu u predsedničku palatu, gdje ga je Nicos Anastasiades dočekao, na štakama, jer se još uvijek oporavlja od povrede stopala i operacije koja je usledila.

Zaista, Nicos Anastasiades nije propustio u svojim kratkim izjavama ispred kamera da uporedi štaku koju je koristio sa činjenicom da je Grčka „štaka slabima“, kako je rekao. Međutim, obojica su naglasili da će se Grčka i Kipar suočiti sa mnogim izazovima. Mitsotakis je kiparskom predsedniku rekao da je grčki narod dao snažnu podršku i mandat za promenu stanja u zemlji,kao i da je, kada je Grčka jaka, helenizam svuda jak./ibna