NaslovnicaHronikaPRESUDA ZA UBISTVO KOD GADŽINOG HANA: Školskog druga upucao u lovu, osuđen...

PRESUDA ZA UBISTVO KOD GADŽINOG HANA: Školskog druga upucao u lovu, osuđen na dve godine i šest meseci zatvora

Published on

Miroslav Čolaković (54) iz Gornjeg Dušnika kod Gadžinog Hana osuđen je jutros u Osnovnom sudu u Nišu na dve godine i šest meseci zatvora jer je iz nehata ubio svog komšiju tokom lova Predraga Milojkovića(53).

Tragedija se dogodila 16. avgusta 2020. godine u selu Kaletinac kod Gadžinog Hana, a kod mesta Česta vrela oko 11 sati. U Predraga su ispaljena dva hica.

– Čolaković se proglašava krivim jer je držao prst na okidaču sa već napunjenom puškom “bokerica”. Tužilaštvo je tražilo na završnoj reči 4,6 godina, ali mislimo da je ova kazna adekvatna. Njemu će se uračunati vreme provedeno u pritvoru, a sledi i oduzimanje puške- naveo je sudija Goran Dimitrijević.

Na sudu je danas rečeno da je Čolaković na motoroli čuo od drugih lovaca da u tom pravcu ide grupa divljih svinja. Nekako se dogodilo da je u tom pravcu bio i pokojni Milojković. Dva hica su bila kobna da njegova porodica bude zavijena u crno. Porodica pokojnog Predraga nije zadovoljna ovom presudom, moglo se videti u sudnici Osnovnog suda jer su ostali bez dobre i vredne glave kuće. Kako se kasnije saznalo, kobne su bile povrede butne vene i arterije u desnoj butini. On je Iskrvario na puta do ambulante. Bili su na samo10 kilometara od Donjeg Dušnika, ali nije izdržao, povrede su bile smrtnosne. Kako će se kasnije saznati, oni su bili u lovu u dve odvojene grupe.

Zamenik osnovnog javnog tužioca je ranije podsetio da je Izveštaj Zavoda za sudsku medicinu pokazao da je smrt Milojkovića nastupila usled iskrvarenja nakon ranjavanja. Rečeno je da se Čolaković kretao sa otkočenom puškom tokom lova i da je iskazao nesmotrenost i nepažnju. Ranije je rečeno i da je okrivljeni koristio zabranjenu municiju za lov na divlje svinje koje su tih dana bile meta.

Čolakovićev branilac Aleksandar Kuljak je ranije predložio da se Miroslav Čolaković oslobodi optužbe “jer se nesporno radi o nesrećnom slučaju“.

– Žao mi je i teško mi je što se to dogodilo. Promenilo je život i Predragove i moje porodice i svih naših bližnjih. Nisam znao da je Predrag tu, niti da je u tom pravcu. Sa tim se budim, sa tim spavam, oboleo sam od šećerne bolesti i moj život je upropašćen. Sve bi učinio da može da se vrati. Još jednom se izvinjavam porodici i izražavam saučešće – istakao je Čolaković.

On je sa Milojkovićem bio u istom razredu osnovne škole. Iza Predraga je ostala supruga i dvoje dece.

Kurir.rs/M.S.

Kurir

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Latest articles