back to top
NaslovnicaZabavaPrije 90 godina Beogradom je harao serijski zavodnik: Pet zakonitih supruga, a...

Prije 90 godina Beogradom je harao serijski zavodnik: Pet zakonitih supruga, a nijedna nije znala njegovo pravo ime

U tridesetim godinama prošlog vijeka, Beograd je postajao sve veći grad, dok je istovremeno prolazio kroz međuratnu ekspanziju. Sa porastom broja stanovnika, bilo je lakše sakriti se onima sa lošim namjerama, piše 011.info.

Moguće je da je baš tada u glavni grad došao određeni N. N. Nije bio previše upečatljiv (osim možda po svom prijatnom izgledu), ali je bio majstor u sakrivanju svojih „crvenih zastavica“.

Beograđanima nisu bile strane razne čaršijske „teorije zavjere“. Među brojnim temama o kojima se raspravljalo ulicama, jedno neobično imenjak – upravo pomenuti N. N. – imao je posebno mjesto u tim pričama.

- Advertisement -

Zanimljivo je bilo što je njegovo ime zauvijek ostalo „N. N“. Ne zato što je bio gospodin bez imena, već je sam birao svoja imena po vlastitom nahodjenju.

Imao je brojna izmišljena imena i čak 5 zakonskih supruga – istovremeno!

Stajao je pred oltar sa svih pet supruga i zakleo im se na vječnu ljubav, iako je još uvijek bio u braku sa prethodnom suprugom.

Enigmatični N. N. – inženjer, a istovremeno i grof

Oto Kodega, inače bogati inženjer (kako se predstavljao N. N.), zaljubio se negdje u prvoj polovini tridesetih godina u jednu Štefaniju.

- Advertisement -

Štefanija je radila u parfimeriji na Čukarici i i sama se brzo zaljubila u imućnog inženjera. Sklopili su brak, zajedno se preselili, a u početku su živjeli samo od Štefanijine plaće.

„Bilo nam je lijepo“, priznala je Štefanija svojevremeno.

Nakon kratkog vremena, njen suprug je morao otputovati. Mlada je ostala u Beogradu, dok je inženjer Kodega posjetio Kulu. Nekoliko sedmica kasnije, N. N. – odnosno, O. K. – već je počinio svoj prvi „zločin“.

Kada je u Beogradu upoznao Dragicu, bankarsku službenicu, Dragan Blažek već je uzeo novi identitet. Za razliku od prijašnjih izabranica, Dragica se nije mnogo dičila niti je osjećala leptiriće u stomaku.

Ipak, porodica ju je uvjerila da je inženjer Kamenski – nekada Dragan Blažek – dobar izbor za brak. Bilo bi šteta i samom inženjeru da propusti ovu priliku, te je uskoro po peti put izgovorio sudbonosno „da“.

Vjenčanje je privuklo pažnju i štampe. Od ceremonije u Sabornoj crkvi, svečanog ručka u „Imperijalu“ pa do čestitki u novom domu na Terazijama – inženjer je postao predmetom interesovanja uspješnih Beograđana.

Nažalost, ovaj put je serijski mladoženja sam sebi presudio. Nije to bio njegov plan, ali je bilo dovoljno da se njegova fotografija iz novina, sa glamuroznog vjenčanja, nađe pred očima ostalih supruga.

Štefanija, gđa Etelka, Stevka i Vidosava istog trenutka su otrčale policijskom inspektoratu. Optužile su N. N, koji je stajao pred oltar sa svojim suprugama dok je još bio zakonski u braku sa ostalim suprugama.

U proljeće 1934. godine, inženjer Oto Kodega – odnosno, grof Oliver – točnije, oficir Dragan Blažek – iskreno, inženjer Kamenski – suočio se sa osudama prevarenih žena, te se najzad samo uplakano ispovjedio:

„Nisam krao i ubijao. Samo sam se ženio“, piše 011.info.

Izvor: ( citymagazine.danas.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

Stefan Kapičić ponovo glumi Kola u filmu „Deadpool i Wolverine”

U prethodna dva Marvelova nastavka o "Deadpoolu", glumac Stefan Kapičić igrao je ulogu Kolosa,...

Malom Radoju život se okrenuo naopačke! Ovo je čovjek koji mu gradi i kuću i štalu FOTO

ČAČA - Priča o teškoj sudbini malog Radoja, dečaka iz sela Katrga kod Čačka...

“SPREMANI DOČEKATI SRBE”: Otkrivena komunikacija između Zvicera i Kaluđerovića, dogovarali se oko nabavke UNIFORMI prije izbora

Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović planirao je nabavku policijskih uniformi kako bi „spremni dočekali Srbe“...

Stefan Kapičić ponovo glumi Kola u filmu „Deadpool i Wolverine”

U prethodna dva Marvelova nastavka o "Deadpoolu", glumac Stefan Kapičić igrao je ulogu Kolosa,...

Malom Radoju život se okrenuo naopačke! Ovo je čovjek koji mu gradi i kuću i štalu FOTO

ČAČA - Priča o teškoj sudbini malog Radoja, dečaka iz sela Katrga kod Čačka...