Privredna delegacija Vijetnama zainteresovana za ulaganje u BiH

Privredna delegacija Vijetnama zainteresovana za ulaganje u BiH

Privredna delegacija iz Vijetnama, na čelu s predsednikom korporacije Sapa Thale, Mai Vu Minh, posetila je u četvrtak Tehnički remont Bratunac / TRB / gde je informisana o poslovanju kompanije, razvojnim planovima i rezultatima, kao i perspektive međusobne saradnje i investicija.

“Imate kvalitetne proizvode za odbranu, a naša predstavništva u Nemačkoj i Vijetnamu će predstaviti vašu kompaniju i njene proizvode celom svetu”, izjavio je Vu Minh novinarima u Bratuncu nakon sastanka s upravom TRB-a i posete proizvodnim pogonima.

Rekao je da su impresionirani prezentacijom i gostoprimstvom u ovoj Bratunačkoj kompaniji.

“Analiziraćemo utiske, razgovarati o izgledima za ulaganje, osigurati sredstva za investicije i pozvati srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i generalnog direktora TRB-a Slavenka Ristića da posete Vijetnam kako bi konkretizovali buduću saradnju”, rekao je Vu Minh.

Izvršni direktor TRB-a, Marko Mrkajić, rekao je da su informisali vijetnamsku delegaciju o proizvodnim programima, planovima i mogućnostima Kompanije i razgovarali o izgledima za saradnju.

“Danas smo predstavili proizvodni program, demonstrirali naše proizvodne mogućnosti, razgovarali o budućoj saradnji i mogućnostima njihovog ulaganja u proširenje našeg poslovanja. Važno je napomenuti da su naši gosti iz Vijetnama već u proteklim danima boravili u nekim institucijama Republlike Srpske, kao i u drugim kompanijama, gde je dogovoreno ulaganje u druge proizvodne grane, što bi bilo od velikog značaja za celu RS ”, izjavio je Marko Mrkajić, izvršni direktor TRB-a.

Predstavnici delegacije iz Vijetnama, sa predstavnicima TRB-a, obišli su liniju za proizvodnju višenamenskog vozila “Despot”, objekat za proizvodnju municije “Drina” i proizvodnu liniju pištolja “Vampire”.

Ova vijetnamska kompanija je u svetu poznata po ulaganju u različite oblasti, a tokom petodnevne posete Republici Srpskoj, njeni predstavnici su bili informisani o potrebama i perspektivama ulaganja u različite grane privrede.

Tehnički remont Bratunac je dobro poznat u oblasti proizvodnje vojne i odbrambene opreme. Njihovi poslednji proizvodi, pištolj Vampir i vozilo Despot predstavljeni su na svetski poznatim sajmovima ove industrije.

BiH ima nekoliko tvornica koje se nalaze u ovoj vrsti industrije, ali većina njih je u Federaciji BiH.