Profesori i učenici traže oslobađanje đaka iz zatvora

Profesori i učenici traže oslobađanje đaka iz zatvora

Učenici i profesori Filološke gimnazije u Beogradu krenuli su oko 14:30 sati u protestnu šetnju do zgrade beogradske policije u Bulevaru despota Stefana, tražeći oslobađanje njihovog druga, Pavla Cvejića, uhapšenog u nedelju ujutru zbog učešća u građanskim protestima, prenosi Danas.

Cvejić je u prekršajnom postupku ekspresno osuđen na 30 dana zatvora zbog “učešća u grupi koja se nasilnički i bezobzirno ponašala“.

On je odmah upućen na izdržavanje kazne zatvora u Padinsku skelu. Svi, koji su bili sa Cvejićem u zgradi RTS, gde je navodno počinio prekršaj, tvrde da se on nije nasilnički ponašao niti pravio nerede i pitaju i kako to da je od čitave navodne grupe, jedino Pavle uhapšen.

U Protesnoj koloni je oko 150 učenika i nastavnika, a đaci skandiraju “Pavle, Pavle“, i nose transparente “Pravda za Pavla“, “Zašto nam hapsite drugove“ i “Evo zašto mladi odlaze“. U saopštenju MUP od nedelje u kojem su navedeni inicijali uhapšenih zbog nereda u RTS, nisu bili inicijali Pavla Cvejića, kao i godina njegovog rođena.

 

Fotografija: Danas online