back to top
NaslovnicaZabavaPRVO JE OSEĆALA NEOBJAŠNJIVE BOLOVE, A ONDA SE PREKO NOĆI VRATILA SA...

PRVO JE OSEĆALA NEOBJAŠNJIVE BOLOVE, A ONDA SE PREKO NOĆI VRATILA SA MEDENOG MESECA I RUKAMA JOJ SE PARALIZOVALE: Postala invalid nakon odmora

Sindi Benet je imala samo 22 godine kada je počela da oseća telesne grčeve, ali nije im pridavala na značaju.

Ova devojka iz Ajdaha nije ni mogla da sanja da će taj bol njoj sasvim promeniti život.

Ona je počela da dobija neobjašnjivi hronični bol malo pre udaje za svoju srednjoškolsku ljubav Koltona Beneta. Dobila je nekoliko dijagnoza jer se bol pogoršavao, ali niko nije imao odgovore.

Kurir

- Advertisement -

Neobjašnjiva bol

Naime, zbog tog neobičnog bola javila se lekaru, koji ju je poslao na istraživanja. Tri godine posle skenera i ostalih analiza dobila je dijagnozu – imala je funkcionalni neurološki poremećaj koji opisuje kao “oslabljujući ali na sreću ne krajnji invaliditet mozga i nervnog sistema”, piše “Newsweek”.

Dve nedelje posle medenog meseca, dok su se vraćali iz grada, ruke su joj se paralizovale. Odmah su otišli u hitnu, ali zbog nedostatka opreme nisu mogli da joj nađu uzrok problema, pa su je poslali kući iako su joj ruke još uvek bile paralizovane.

Naredne dve nedelje za nju su bile paklene.

– Izgubila sam sposobnost da hodam, da govorim, nisam osećala ukus niti sam imala osećaj u rukama i nogama. Počela sam da imam napade halucinacije i paralize. Mesec dana kasnije mi je postavljena dijagnoza. Doktori su mi rekli da umirem, preko noći sam postala invalid. Predstavili su mi bolest kao “reakciju na stres na zakopanu nerešenu traumu”, mada mi nije jasno to objašnjenje – rekla je Sindi.

- Advertisement -

Trudna u kolicima

Kada je ostala trudna, to je bilo poseban period prilagođavanja, da je uglavnom provodila vreme u kolicima. Vodila je strašnu bitku iz koje je izašla kao pobednik, i ona i njena beba.

Njena priča može poslužiti kao dodatna motivacija za sve koji se bore sa ovom bolešću.

– Ova bolest je neverovatno teška ali ne želim da se prepustim očaju. Počela sam da delim svoja iskustva drugima kojima je pomoć potrebna – rekla je Sindi.

(Kurir.rs/Informer/A.G.)
Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

LJUBAV POBEĐUJE SVE: Đina i Alen u srećnom braku već godinu dana (VIDEO)

Bijelo Polje je poznato po svojoj bogatoj raznolikosti, koja s ponosom ističe harmoničan suživot...

IVANA ŠPANOVIĆ U VELIKIM PROBLEMIMA! Srpkinja ima razlog za BRIGU pred Olimpijadu u Parizu: Ovo joj sigurno NIJE BILO LAKO da gleda!

Njemačka atletičarka Melika Mihambo impresivno je osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj na...

LJUBAV POBEĐUJE SVE: Đina i Alen u srećnom braku već godinu dana (VIDEO)

Bijelo Polje je poznato po svojoj bogatoj raznolikosti, koja s ponosom ističe harmoničan suživot...