NaslovnicaSrbijaPU VRANJE: Smanjen broj krivičnih dela i saobraćajnih nezgoda

PU VRANJE: Smanjen broj krivičnih dela i saobraćajnih nezgoda

Objavljeno:

Stanje bezbednosti na području Policijske uprave u Vranju je stabilno i smanjen je broj krivičnih dela, a broj prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru je isti kao i u oktobru 2022. godine. Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda i povređenih osoba, pokazuju rezultati rada PU Vranje u oktobru.

Stanje kriminala

Na području PU Vranje u oktobru registrovano je 111 krivičnih dela dela, što je manje za 27 u odnosu na isti period prošle godine. Osumnjičena su 103 izvršioca krivičnih dela, rešenje o zadržavanju je doneto za 10 lica, a policijsko hapšenje je preduzeto prema 5 lica.

Opšti kriminal

Broj krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala u oktobru ove godine manji je u odnosu na broj krivičnih dela u istom mesecu prethodne godine za 35 dela U oktobru ove godine registrovano je 95 krivičnih dela, dok je u istom mesecu predhodne godine registrovano 130.
Za izvršenje ovih krivičnih dela osumnjičeno je 86 osoba, od kojih je za 10 doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati, a policijsko hapšenje je primenjeno prema 4 lica.

Od težih krivičnih dela registrovana su ubistvo u pokušaju 1 , nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi 1 , teška krađa 7 , krađa17 i nasilje u porodici 6.

Trend smanjenja broja krivičnih dela nasilja u porodici, nastavljen je i u oktobru mesecu, a posebno na području grada Vranja, gde je broj smanjen sa 14 na 3. Nije registrovano nijedno krivičo delo teško ubistvo, silovanje, razbojništvo i razbojnička krađa.

Stanje bezbednosti saobraćaja

Stanje bezbednosti saobraćaja na području Policijske uprave u Vranju, tokom oktobra 2023. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, povoljnije je jer je smanjen broj saobraćajnih nezgoda i povređenih lica.

Ukupan broj saobraćajnih nezgoda je 46, što je manje za 11 saobraćajnih nezgoda Sa nastradalim licima registrovano je 16 nezgoda, manje za 11 u odnosu na isti mesec prethodne godine. U saobraćajnim nezgodama nije bilo poginulih osoba, kao i u izveštajnom mesecu prethodne godine. Povređeno je 20 lica.

Otkriveno je 3.614 saobraćajnih prekršaja.

Najčešći prekršaji su nekorišćenje sigurnosnog pojasa, nedozvoljena brzina, nepropisno zaustavljanje i parkiranje, neuključena svetla danju dr.
Iregularne migracije
Priliv migranata iz pravca Republike Severne Makedonije u odnosu na oktobar prošle godine je smanjen, a iz pravca Republike Bugarske je povećan.
Nije bilo oružanih napada u kojima su učestvovali migranti, niti je bilo remećenja javnog reda i mira u većem obimu u kojima su učesnici bili migranti.
Od strane migranata izvršeno je jedno krivično delo dok u oktobru 2022. godine nije bilo dela. Na štetu migranata, u oktobru ove i prošle godine, nije izvršeno nijedno krivično delo.

Policijska uprava, zajedno sa Odeljenjem za vanredne situacije Vranje, nastavila je sa realizacijom projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ za učenike osnovnih škola, sa ciljem edukacije učenika na teme „Prevencija vršnjačkog nasilja u stvarnom i digitalnom okruženju“, „Bezbednost dece u saobraćaju“ i „Bezbednost dece u vanrednim situacijama“. Takođe Policijska uprava u Vranju je nastavila i reviziju svih izdatih dozvola za držanje oružja.

T.S.

Kurir

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave