Rama: Problem je u načinu rada EU a ne u Albaniji ili Balkanu

Rama: Problem je u načinu rada EU a ne u Albaniji ili Balkanu

Albanija mora biti strpljiva u vezi sa procesom pristupanja EU, izjavio je danas novinarima albanski premijer Edi Rama, koji je prisustvovao samitu zemalja centralne Evrope koji se održava u Italiji, dodajući da je Albanija u Evropi i da očekuje da učestvuje u njoj.

Upitan da li ima poruku za francuskog predsednika, koji je taj koji blokira pokretanje pregovora o pristupanju Albanije i Severne Makedonije, albanski premijer je odgovorio da Macronov argument ne prihvati Albaniju nema nikakve veze sa zapadnim Balkanom. .

„Mislim da je potrebno da ostanemo otvoreni i moramo shvatiti da je on zaista imao argumente. NIje da nije u pravu kada kaže da šema sa 27 ili 28 zemalja ne funkcioniše; zamislite šta bi se desilo sa više zemalja, na primer sa 34“, naglasio je Rama.

„U stvari je u pravu u vezi s tim; oni to moraju da urade, ali ono što treba bolje da shvatimo jeste da problem ne leži ni u nama ni na Balkanu. Problem je u načinu na koji deluje Evropa, a u ovom trenutku ne možemo ništa učiniti jer mi nismo deo nje“, dodao je Rama. / ibna