Rama: Turska pomoć nikada neće biti zaboravljena

Rama: Turska pomoć nikada neće biti zaboravljena

Albanski premijer Edi Rama zahvalio je turskom predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu na pomoći Turske nakon razornog zemljotresa u Albaniji.

Napori Turske i predsednika Recepa Tayyipa Erdogana ostaće u sećanju i nikada neće biti zaboravljeni, izjavio je u sredu albanski premijer Edi Rama.

„U ime svih nas, izražavam zahvalnost Turskoj i predsedniku Erdoganu“, rekao je Rama.

„Turska je velika i moćna zemlja, mi smo mala i slaba zemlja, ali kad god je Turska treba, mi ćemo biti tamo; albanski narod nikada neće zaboraviti pomoć Tursk “, rekao je albanski premijer tokom inspekcije i akcije spasavanja u hotelu na plaži u Draču.

Takođe je napomenuo da je više od 30 ljudi poginulo, a 600 ranjeno, ali upozorio je da broj žrtava može porasti.

Broj poginulih u zemljotresu, jačine 6,4 stepeni u zapadnoj Albaniji koji se dogodio u utorak, se popeo na 37, prema podacima državnog ministarstva odbrane. Medicinski timovi su saopštili da je 658 povređeno, od kojih je osam teško.

Turski tim za pomoć u katastrofama stigao je u sredu sa timom za spasavanje i humanitarnu pomoć.

Petnaest radnika za potragu i spašavanje trenutno radi u Draču, epicentru zemljotresa, u nadi da će spasiti zarobljene pod ruševinama, saopštile su turske vlasti, što se odnosi na Tim za odgovor na katastrofe i vanredne situacije (AFAD) ./ ibna