Ratka Knežević (68), majka crnogorskog lidera opozicije, uhapšena i puštena iz pritvora

Ratka Knežević (68), majka crnogorskog lidera opozicije, uhapšena i puštena iz pritvora

Ratka Knežević, majka jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, puštena je nakon saslušanja u podgoričkom Sudu gde je, kako je saopšteno, privedena zbog omalovažavanja policijskih službenika koji su jutros pretresli njihovu porodičnu kuću. Protiv Ratke Knežević, biće pokrenut prekršajni postupak zbog omalovažavanja policije, saopštio je njen advokat Dražen Medojević.

Ratka Knežević (68), majka jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, uhapšena je jutros jer je tokom pretresa njenog stana ometala i omalovažavala službenike policije, saopšteno je iz Uprave policije.

Medojević je kazao da je pretres u mestu Zeta izvršen u ranim jutarnjim satima, te da je pretres obavljen zbog Milanovog brata, Mirka.

Advokat je naveo i da su specijaci sa oružjem ušli u kuću Ratke Knežević, koja je kako je naveo, bila sama u kući, pod stresom i vidno uplašena. Advokat je naveo i da je Ratka u tom trenutku izgovarala određene reči, kojih kasnije nije mogla da se seti.

Medojević kaže da Ratka Knežević nije omalovažavala policiju, već se njene reči mogu okarakterisati kao uvrede i kletve.

“Tražio sam medicinsko veštanje Ratke Knežević, da veštak kaže da li osoba u takvim okolnostima, pod stresom može da kontroliše stanje i uradi nešto sa umišljajem. Sudija je to odbila. Naveo sam u završnim rečima da ovo što je navedeno nije omalovažavanje službenika, to može da se okarakteriše kao uvreda ili eventualno kletva”, naveo je advokat Medojević.

“Crna Gora klizi u diktaturu i teror”, kazao je poslanik DF-a Predrag Bulatović.

“U ovom slučaju prepoznajemo provokacije koje država provodi prema DF-a i pokušaj izazivanje nereda”, kazao je Bulatović i dodao da lider DPS i predsednik države Milo Đukanović želi u sve da uvuče DF, “kako bi se borio protiv litija”. Bulatović je poručio da DF to neće dozvoliti.

Poslanik DF-a je pozvao sve ljude koji su, kako je kazao, protiv nasilja da se pridruže litijama.

Bulatović je naveo i da je jutrošnja akcija u Zeti bila skoncentrisana na DF, te da su među uhapšenim dominantno njihovi aktivisti.

Poslanik DF-a Nebojša Medojević je kazao da je jutros izvršen “desant na Zetu”.

“Cilj je bio da se izazove haos. Mi pozivamo sve građane, i birače DPS da se zapitaju kuda ovo ide”, naveo je Medojević i pozvao na jedinstvo.

“Nas ne mogu zastrašiti”, poručio je Medojević i dodao da je DF zatražio hitan prijem kod načelnika Centra bezbjednosti.

On je naveo da u policiji postoje parapolicijske organizacije.

“Pozivam svakog časnog policajca da baci uniformu”, zaključio je Medojević.