NaslovnicaZabavaRECEPT ZA LAZANJE KOJE SE PRAVE REKORDNOM BRZINOM: Ovo će postati vaše...

RECEPT ZA LAZANJE KOJE SE PRAVE REKORDNOM BRZINOM: Ovo će postati vaše omiljeno jelo za vikend, a evo kako se jednostavno sprema

Objavljeno:

Ne morate imati nikakvo predznanje u kuhinji, ovaj će vas recept sigurno dovesti do najboljih lazanja na svetu. I najbržih, jer vam za pripremu treba samo 15 minuta, a onda će se peći u rerni još 25 minuta do pola sata.

Ove lazanje zapravo su klasične lazanje s nadevom od mlevene junetine i paradajza, obložene divnim rastopljenim sirom. Jedino na vrh ne ide bešamel, što će slaviti svi kojima je taj umak uspeo da zagori. Laici neće primetiti razliku, stručnjaci za lazanje možda hoće – ali svideće se svima.

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja
2 kriške dimljene slanine
1 glavica luka, sitno naseckanog
1 štapić celera, sitno naseckan
1 šargarepa srednje veličine, izrendana
2 čena belog luka, sitno iseckana
500 g mlevene junetine
1 kašika pirea od paradajza
800 g paradajza pelata iz konzerve, iseckanog
1 kašika meda
500 g svežih listova za lazanje
400 ml creme fraiche
125 g mocarele (sveže), grubo iscepkane
50 g parmezana, rendanog
šaka listova svežeg bosiljka

Priprema:

Zagrejte ulje u većoj šerpi ili dubokom tiganju. Slaninu isecite na sitne komadiće i stavite je u tiganj da se prži nekoliko minuta dok ne počne da dobija boju. Dodajte luk, celer i šargarepu pa dinstajte na srednje jakoj vatri pet minuta uz povremeno mešanje dok luk ne omekša i ne postane staklast.
Dodajte beli luk pa za jedan minutu dodajte i mleveno meso. Pustite da se kuva oko 6 minuta dok ne postane belkasto. Varjačom za to vreme usitnjavajte grudvice mesa.
Umešajte pire od paradajza i kuvajte jedan minut, pa ga dobro pomešajte s junetinom i povrćem. Dodajte iseckani pelat i tečnost iz limenke (ulijte vode da pokupite sve). Na kraju dodajte med, so i biber pa pustite da se kuva još 20 minuta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Složite lazanje. Malo nadeva s mesom izlijte u posudu za pečenje i rasporedite ga da prekrije čitavo dno. Sada stavite listove lazanja na dno da prekriju čitavu posudu pa na njih izlijte umak, ponovite s drugim slojem lazanja i opet zalijte umakom pa ponavljajte dok ne potrošite sastojke i završite slojem testenine.
Creme fraiche (najsličnije mileramu) stavite u posudu i razredite ga s dve kašike vode. Prelijte preko testenine, a na vrh stavite grubo iscepkanu mocarelu. Pospite parmezanom i pecite 25 do 30 minuta dok ne poprimi zlatnu boju i lepo se ne zapeče.
Pospite svežim bosiljkom i poslužite vruće.

(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

02:17
ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu

Kurir

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave

OVO ĆE SVE DA RAZJASNI! OČEKUJU SE NALAZI OBDUKCIJE VANJE I FRIZERA: Makedonski MUP sprema nove krivične prijave

U Skoplju se čekaju nalazi obdukcija i preuzetih bioloških tragova ubistava Vanje Đorčevske (14)...

KRUŠEVAC U ČETVRTAK IZLAZI NA AUTO PUT! Zatvaranje auto-puta Pojate – Preljina zbog završnih radova

KRUŠEVAC - Zbog puštanja u saobraćaj Poddeonice 3: Makrešane – Kruševac (Koševi) auto-puta E761:...