back to top
NaslovnicaZabavaRecept za posne palačinke | City Magazine

Recept za posne palačinke | City Magazine

Ako volite palačinke, a trenutno postite, imamo recept koji kada budete probali, vjerovatno ćete praviti i kada prestane post, piše www.bbcgoodfood.com.

Sastojci

1 velika zrela banana (oko 150g)
2 kašike zlatnog smeđeg šećera
¼ kašičice fine soli
2 kašike biljnog ulja, plus dodatno za prženje
120g samostojećeg brašna
½ kašičice praška za pecivo
150ml zobenog, bademovog ili sojinog mleka
sirup, iseckana banana i bobice, za posluživanje (opciono)

Priprema

- Advertisement -

KORAK 1

Izgnječite bananu u posudi za mešanje. Umešajte šećer, so i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro promešajte. Napravite udubljenje u sredini i postepeno umutite mleko. Smesa treba da bude gusta, ali da može da kapalje.

KORAK 2

Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte 2 kašike smese da napravite američke palačinke. Moći ćete da napravite oko 4-5 palačinki odjednom. Pržite svaku stranu 2-3 minuta dok ne dobije zlatnožutu boju. Poslužite sa sirupom, iseckanom bananom i bobicama, po želji.

Još jedan recept za posne palačinke

Ako više volite klasične palačinke, a ne američke, evo recepta.

- Advertisement -

Sastojci:

1 šolja brašna
1 šolja biljnog mleka (npr. sojino, bademovo ili kokosovo mleko)
1 kašika ulja (npr. ulje od kokosa, suncokretovo ulje)
1 kašičica praška za pecivo
Prstohvat soli
Šećer po želji (opciono)
Palačinke
Palačinke, foto: Galina Mikhalishina / Alamy / Alamy / Profimedia

Uputstvo:

U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
Postepeno dodajte biljno mleko i ulje u suve sastojke, mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Ako želite slađe palačinke, možete dodati malo šećera.
Zagrejte tiganj ili gril na srednje jakoj vatri.
Nauljite tiganj (možete koristiti biljno ulje za prskanje ili četkicu za premazivanje tiganja).
Ulijte malu količinu smese na tiganj i ravnomerno je rasporedite da formirate palačinku.
Pecite palačinku dok ne vidite mehuriće na površini i ivice počnu da se oslobađaju, zatim je okrenite i pecite sa druge strane dok ne postane zlatno smeđa.
Ponavljajte postupak sa preostalom smesom za palačinke.
Poslužite posne palačinke sa omiljenim posnim dodacima, kao što su voće, javorov sirup, džem ili posni čokoladni namaz.

Ovaj recept za posne palačinke je jednostavan i prilagodljiv, a možete ga prilagoditi prema vašem ukusu i preferencijama. Uživajte u pripremi i posluživanju!

Izvor: ( citymagazine.danas.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

PARTIZAN NA PUTU KA FINALU KLS: Zahvaljujući Trifunoviću i Panterima, crno-beli porazili Megu

Košarkaši Partizana su pobijedili Megu rezultatom 82:72 u prvom meču polufinalne serije Košarkaške lige...

POBJEDA U TAKMIČENJU ZA SVEKRVIN RECEPT: U čast grada, najljepši slavski kolač izabran u Kikindi

RECEPTI za najbolja jela ne nasleđuju se uvijek od bake ili majke i ne pronalaze...

UBIJEN MUŽ I DVIJE KĆERKE: Slavki Matić cela porodica nastradala u napadu na Bjelovac

Diskusija o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koja se održala pod svodovima Palate naroda...

Na ovoj planini u Srbiji postoje tri veštačka jezera i legenda o njihovom nastanku i dalje živi

Zapadna Srbija ima mnogo predivnih prirodnih ljepota, i kad mislite da ste vidjeli sve,...

PARTIZAN NA PUTU KA FINALU KLS: Zahvaljujući Trifunoviću i Panterima, crno-beli porazili Megu

Košarkaši Partizana su pobijedili Megu rezultatom 82:72 u prvom meču polufinalne serije Košarkaške lige...

POBJEDA U TAKMIČENJU ZA SVEKRVIN RECEPT: U čast grada, najljepši slavski kolač izabran u Kikindi

RECEPTI za najbolja jela ne nasleđuju se uvijek od bake ili majke i ne pronalaze...

UBIJEN MUŽ I DVIJE KĆERKE: Slavki Matić cela porodica nastradala u napadu na Bjelovac

Diskusija o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koja se održala pod svodovima Palate naroda...