RTSH i ERT potpisale memorandum o saradnji

RTSH i ERT potpisale memorandum o saradnji

Delegacija Radio televizije Albanije, koju je predvodio predsednik Upravnog saveta, Leka Bungo, započela je u Atini sastanak sa najvišim rukovodiocima grčkog javnog emitera, ERT -a – generalnim direktorom Konstantinosom Zoulasom i predsednikom odbor , Georgiosom Gampritsosom.

U fokusu sastanka bilo je jačanje odnosa između dva javna medija u dve države, koji su dugo stajali u mestu. U tom kontekstu, razgovaralo se o uspostavljanju saradnje u institucionalnom i uspešnom okviru. S tim u vezi, dogovoreno je potpisivanje memoranduma između dva javna emitera, koji će uskoro biti sproveden u delotako što će doći do razmene iskustava, obuke, razmene i programa i koprodukcije između RTSH i ERT. Ovo je važno zbog činjenice da hiljade albanskih emigranata živi u Grčkoj, a takođe postoji i grčka manjina u Albaniji.

Ambasadorka Albanije u Grčkoj Luela Hajdaraga podržala je inicijativu Radio televizije Albanije za nastavak saradnje između RTSH i grčkog javnog giganta, ERT -a i obećala da će biti garant i sagovornik za jačanje saradnje između dve televizije./ ibna