Rumunija: 17 novih slučajeva, Ministarstvo odbrane postavlja mobilnu bolnicu

Rumunija: 17 novih slučajeva, Ministarstvo odbrane postavlja mobilnu bolnicu

Kako je objavilo rumunsko Ministarstvo zdravlja, prijavljeno je 17 novih potvrđenih slučajeva koronavirusa koji su ukupan broj zaraženih povećali na 277, a oporavilo se 25 ljudi.

Ipak, stručnjaci su i dalje zabrinuti zbog stvarnog broja slučajeva COVID-19 za koje veruju da su mnogo veći od onog koji vlasti navode, zbog vrlo malog broja obavljenih testova. Takođe preporučuju da se izvrši što veći broj testova, po uzoru na Republiku Koreju.

Rumunsko ministarstvo odbrane započelo je sa postavljanjem mobilne bolnice tipa ROL-2 u prostorijama Nacionalnog instituta za gerontologiju „Ana Aslan“, gde će biti hospitalizovani laki i srednje teški slučajevi infekcije koronavirusom. Ova vrsta bolnice je delovala u prošlosti za vreme epidemije ebole i tokom vežbi NATO-a. Očekuje se da će ova mobilna klinika početi sa radom u narednih pet dana.

Izgleda da je PSD takođe pretrpeo kolateralnu štetu zbog pandemije koronavirusa, pošto je odložen kongres stranke, prethodno zakazan za 21. mart 2020. godine. / ibna