Rumunija: Ciolacu pozvao političke partije da prekinu političke konflikte

Rumunija: Ciolacu pozvao političke partije da prekinu političke konflikte

Privremeni predsednik PSD Marcel Ciolacu pozvao je sve političke stranke u Rumuniji da slede plan za borbu protiv krize izazvane koronavirusom: „Odmah zaustavimo političke sukobe! Hajde da radimo zajedno”.

Privremeni predsednik PSD-a Marcel Ciolacu poslao je otvoreno pismo svim liderima parlamentarnih stranaka pozivajući ih da zajedno rade na izradi nacionalnog plana za borbu protiv uticaja krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Ciolacu u svom pismu tvrdi da nema vremena za političke sukobe i sterilne konfrontacije, niti za izborne kalkulacije ili stavljanje interesa stranaka u prvi plan. „Gubimo kritične dane dok stranke odluče da preduzmu inicijative u Parlamentu, a zatim ih Vlada usvoji u obliku hitnih uredbi koje su tek površno procesuirane, a Parlament ih iznova i iznova ispravlja kako bi ispravio greške koje su napravljene, dok drugi poslanici apeluju na Ustavni sud da spreče njihovo stupanje na snagu! ” rekao je Marcel Ciolacu obraćajući se liderima parlamentarnih stranaka.

Otvoreno pismo Marcel Ciolacu uputio je predsednicima parlamentarnih stranaka: Ludoviku Orbanu iz PNL-a; Danu Barni iz USR-a; Kelemenu Hunoru iz UDMR-a; Victoru Ponti iz Pro Rumunije; Calinu Popescu Tariceanu iz ALDE; Eugenu Tomacu iz PMP-a, kao i Varujanu Pambuccianu, šefu parlamentarne grupe nacionalnih manjina./ibna