SAD će nastaviti podržavati Crnu Goru

SAD će nastaviti podržavati Crnu Goru

Sjedinjene Američke Države (SAD) nastaviće da podržavaju Crnu Goru na evroatlantskom putu, kao prijatelj, partner i NATO saveznica, kazala je ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Ona je čestitala predsedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću izbor na tu funkciju.

“Radujem se ovom novom poglavlju naših odnosa i nastavku odlične saradnje koju smo ostvarili u protekle dve godine”, navela je Rajzing Rajnke u čestitki.

Ona je kazala da joj je zadovoljstvo što zna da je Bečić lično posvećen ostanku Crne Gore na evroatlantskom putu.

“Znam i da ćete se postarati da Crna Gora sprovede neophodne reforme kako bi ubrzala ulazak u Evropsku uniju. SAD će nastaviti da podržavaju Crnu Goru na tom putu, kao prijatelj, partner i NATO saveznica”, kazala je Rajzing Rajnke, i poželela Bečiću uspeh na funkciji predsednika Skupštine.

Bečić je u odgovoru zahvalio Rajzing Rajnke na ličnom doprinosu u procesu demokratske emancipacije društva u Crnoj Gori.

“Takođe, hvala razumevanju političkog i sveukupnog procesa u državi koja je, uprkos svim izazovima, pokazala visoku posvećenost i viziju koja Crnu Goru vodi ka očuvanju mira i multietničkog sklada, koji predstavljaju temelj za prosperitet svih njenih građana i društva u celini”, naveo je Bečić.

On je naglasio da Crna Gora odgovornim vođenjem politike i posvećenošću reformskim procesima odlučno vodi državu ka ispunjenju njenih strateških ciljeva.

“Kao pouzdan partner u okviru NATO saveza naša država privržena je promociji zajedničkih demokratskih vrednosti”, rekao je Bečić.

On je izrazio nadu da će SAD u narednom periodu i dalje podržavati Crnu Goru i ceniti njena dostignuća.

“Ujedno Vas uveravam da ćemo raditi na daljem unapređenju vladavine prava i jačanju ekonomskog rasta, na jačanju institucionalnog i zakonskog okvira sa ciljem spremnog ulaska u završnu fazu evropske integracije”, naveo je Bečić.