Samoopredelenje i LDK postigli širok dogovor o spajanju ekonomskih programa

Samoopredelenje i LDK postigli širok dogovor o spajanju ekonomskih programa

Radne grupe Samoopredelenja i Demokratske lige Kosova (LDK) sastale su se u ponedeljak kako bi uskladile programe dve partije, od kojih se očekuje da formiraju novu vladajuću koaliciju na Kosovu, nakon pobede na prevremenim izborima 6. oktobra.

Nakon trosatnog sastanka, predstavnik Samoopredelenja, Glauk Konjufca, rekao je novinarima da se dogovoreno oko 90 procenata o spajanju ekonomskih programa u budućoj administraciji.

“Razgovarali smo o ekonomiji. Imali smo preko 40 tema i uspeli smo da se dogovorimo o oko 90 procenata. Ostalih deset procenata ćemo dogovoriti na narednim sastancima,” rekao je on. Prema njegovim rečima, radne grupe Samoopredelenja i LDK će nastaviti pregovore u narednim danima, kada će eksperti razgovarati o pravosuđu.

Predsednik Samoopredelenja, Albin Kurti, informisao je o razgovorima ambasadora SAD na Kosovu Philipa Kosnetta, koji je pozdravio sastanke sa LDK i izrazio nadu da će nova Vlada biti uskoro i formirana.

“Prioritet je da budete odani vladavini prava te borbi protiv organizovanog kriminala i institucionalne korupcije, čime ćete otvoriti put socio-ekonomskom napretku”.

Pre Albina Kurtija, američki ambasador primio je dvoje potpredsednika LDK, Lutfija Hazirija and Vjosu Osmani./ibna