NaslovnicaHronikaSARADNIK PREDSEDNIKA SUDA ODBIO POLIGRAF: Više službenika pristalo, ali ne i ON!...

SARADNIK PREDSEDNIKA SUDA ODBIO POLIGRAF: Više službenika pristalo, ali ne i ON! Kopači tunela u Crnoj Gori imali POMOĆ IZNUTRA?

Objavljeno:

Jedan od saradnika predsednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića odbio je da na poligrafu odgovara na pitanja o depou tog suda, koji je pre nekoliko dana obijen.

Podgoričke “Vijesti” navode da su tu informaciju dobile iz više nezvaničnih izvora iz istrage. Iako ne postoji zakonska mogućnost da se bilo ko prisili na to i uprkos tome što rezultati detektora laži nisu dokaz na sudu, istražnim organima je ta činjenica indikativna i ne odbacuju je olako, već će se baviti njome.

Zvaničnu potvrdu te informacije juče nije bilo moguće dobiti u Upravi policije i podgoričkom Osnovnom državnom tužillaštvu.

Rukovodilac tog tužilaštva, tužilac Duško Milanović, ponovio je da se neće oglašavati do okončanja istrage.

“Vijesti” saznaju da tužilačko-policijska istraga ide u više pravaca, a jedan je fokusiran i na proveravanje službenika Višeg suda koji su boravili ili mogli da borave u depou tog suda.
Da je neko preturao dokaze za najznačajnije sudske postupke, otkriveno je 11. septembra ujutro.

U prvim satima, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i popis spisa i dokaza, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom, koji su prokopali. Nakon toga pronađen je i stan do kog vodi tunel ispod zgrade Višeg suda.

Narednih dana pronađen je kombi koji su koristili rudari mafije, a potom i stan na Zabjelu koji im je služio kao baza.

Utvrđeno je da je u akciji obijanja sudskog depoa učestvovalo najmanje šest osoba i da nisu crnogorski državljani.

Jedan od sagovornika iz istrage kazao je da činjenica da depo nije obezbeđen video-nadzorom, kao ni hodnik koji vodi do njega, istražiteljima otežava posao da utvrde da li je i ko, dok je trajala “akcija” obijanja, davao podršku iznutra.

Upravo zbog toga više službenika tog suda samovoljno je tražilo i prošlo poligrafsko testiranje, ali ne i njihov kolega, koji je ujedno i jedan od najbližih Savićevih saradnika.

U prvim danima istrage “Vijestima” je rečeno da će inspektori poligraf ponuditi svim zaposlenima u zgradi Višeg, Apelacionog i Vrhovnog suda koji bi mogli imati saznanja o zbivanjima u depou.

Policija i tužilaštvo juče su pokušavali da utvrde da li je A. M. ženska osoba koja je iznajmila stan u centru, iz kog je kopan tunel do depoa.

Takođe, tragali su za onima koji su mafiji ustupili plan glavnog grada, uputili ih u detalje podzemne infrastrukture Podgorice i dali im konkretne instrukcije, nakon što je jasno da su kopali po utvrđenim kotama, bez oštećenja elektro, vodovodne, telefonske mreže…

Policija raspolaže određenim video-zapisima na kojima se vide osumnjičeni, a “Vijesti” su u posedu dve fotografije – žene i muškarca, navodnih članova kriminalne grupe koja je provalila u sudski depo, odakle su ukradeni dokazi iz više predmeta.

Podzemni tunel dug bar 30 metara, iskopan je od stana u suterenu u Njegoševoj ulici broj 12, do sudskog depoa. Nadležni tvrde da je barem šest osoba učestvovalo u nesvakidašnjoj akciji mafije, kao i da je iz zgrade suda odneto 19 komada vatrenog oružja…

Kurir.rs/Vijesti

Kurir

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave