Saradnja EU i SAD u podršci Albaniji jača nego ikad

Saradnja EU i SAD u podršci Albaniji jača nego ikad

Saradnja između Sjedinjenih Država i Evropske unije u pružanju podrške Albaniji jača je nego ikad, rekli su Kim i Soreca.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Albaniji, Yuri Kim, sastala se u ponedeljak sa šefom Delegacije Evropske unije u Tirani, ambasadorom Luigijem Sorecom.

Kim je rekla da predstoje mnogi izazovi, poput sprovođenja reforme pravosuđa, izbora 25. aprila i pristupanja Albanije EU.

Međutim, Kim je naglasila da se slažu da je saradnja Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u podršci Albaniji jača nego ikad.

„Mnogi izazovi su pred nama – sprovođenje reforme pravosuđa, izbori 25. aprila, kandidatura Albanije za prijem u EU – ali jedno je sigurno, Luigi Soreca i ja slažemo se da je saradnja SAD i EU u podršci Albaniji „jača nego ikad“, napisala je Kim u objavi na Tviteru.

Odgovarajući na njen tvit, šef Delegacije EU u Albaniji Luigi Soreca izjavio je da je „zajednički cilj i svakodnevni timski rad, stubovi saradnje EU i SAD u Albaniji, za budućnost Albanije u EU“ ./ ibna