Šekerinska: Očekujemo da Španija ratifikuje Protokol iduće sedmice

Šekerinska: Očekujemo da Španija ratifikuje Protokol iduće sedmice

Očekujemo da će proces ratifikacije protokola o pridruživanju Severne Makedonije NATO Alijansi biti formalno predstavljen španskoj nacionalnoj skupštini sledeće nedelje. S obzirom da su izbori za novu špansku vladu gotovi, „vrata“ su otvorena za ovaj proces i nadamo se da će biti okončan za nekoliko nedelja, rekla je ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska.

Odgovarajući na pitanje o očekivanoj ratifikaciji Protokola o pristupanju NATO-u od strane Španije, Šekerinska je naglasila da procedure ratifikacije u toj zemlji nisu brze, dodavši da očekuje snažnu podršku španskih institucija.

„Ako pogledate finansijske omere prošlih godinu i po, videćete da će pored ogromnog povećanja direktnih stranih investicija i povećanja broja zaposlenih, naše berze pokazati da naše članstvo u NATO-u znači i pokretanje ekonomije. Želimo da se ovo nastavi. Kada smo videli ovogodišnji porast broja turista u zemlji, zajedno sa kretanjem na berzi, videli smo da naša politička investicija donosi i ekonomske koristi“, istakla je Šekerinska / ibna