Sentonas: Poverenje u kiparsku ekonomiju gradimo iz dana u dan

Sentonas: Poverenje u kiparsku ekonomiju gradimo iz dana u dan

Poverenje u našu ekonomiju gradimo iz dana u dan velikim institucionalnim reformama koje Vlada provodi, rekao je danas zamenik portparola kiparske Vlade Panagiotis Sentonas, napominjući da se ekonomsko okruženje poboljšava, što podstiče strane investitore da ulažu u ovu zemlju.

U svom obraćanju novinarima u Predsedničkoj palati, zamenik portparola je rekao da „pozdravljamo sporazum postignut između Ministarstva saobraćaja i izraelskih konzorcijuma da se promoviše jedinstveni razvoj u luci i marini u Larnaci.

Ovo je projekat o lučkoj infrastrukturi i razvoju marine vredan milijardu evra. Takođe uključuje holističku obnovu područja razvojem puteva, zelenih površina, parkova, pešačkih područja, stambenih jedinica i drugog društvenog razvoja.

To je projekat velike vrednosti za našu zemlju, jer se očekuje da se kroz njega poveća ekonomska aktivnost u Larnaci, ali i u zemlji uopšte. Procenjeni doprinos BDP-u, prema relevantnim studijama ekonomskih koristi, iznosi oko 126 miliona EUR godišnje. Ovaj projekat će takođe otvoriti nova radna mesta, koja direktno proizilaze iz ulaganja, ali indirektno i kroz ekonomske aktivnosti oko luke i marine.

Poverenje u našu ekonomiju gradi se iz dana u dan velikim institucionalnim reformama koje Vlada provodi. Ekonomsko okruženje se konsoliduje, što podstiče strane privrednike da ulažu u našu zemlju. Takođe je relevantan i Moneyval-ov izveštaj koji je objavljen juče i u kome se beleži napredak koji smo postigli“./ ibna