Severna Makedonija: Dimitrov održao videokonferenciju sa kolegom iz UAE

Severna Makedonija: Dimitrov održao videokonferenciju sa kolegom iz UAE

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Nikola Dimitrov održao je u četvrtak videokonferenciju sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Abdullahom bin Zayedom Al Nahyanom.

Nikola Dimitrov izrazio je zahvalnost za spremnost da razmenjuju iskustva o novim metodama kontrole koja se koriste u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i da se sagledaju mogućnosti za ciljanu podršku Severnoj Makedoniji u borbi protiv Covid-19 i naporima na suzbijanju finansijskih posledica pandemije. „Veoma smo zadovoljni visokim kvalitetom makedonskih poljoprivrednih proizvoda i hrane i, u tom kontekstu, otvaranjem UAE za njeno plasiranje na lokalnom tržištu. To će biti od presudne važnosti za našu ekonomiju u periodu posle pandemije“, rekao je ministar spoljnih poslova Severne Makedonije.

Tokom sastanka razmotren je trenutni razvoj prijateljskih odnosa dveju zemalja i naglašena je posvećenost daljem nastavku političkog dijaloga i intenziviranju saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ministri su razmenili mišljenja o ekonomskim odnosima i bilateralnoj i multilateralnoj saradnji, trenutnoj situaciji u dve države u rešavanju zdravstvene krize i društveno-ekonomskim posledicama pandemije, kao i o načinima za njihovo rešavanje kroz saradnju i solidarnost. / ibna