Severna Makedonija: Nastavljena istraga skandala u vezi sa specijalnim tužilaštvom

Severna Makedonija: Nastavljena istraga skandala u vezi sa specijalnim tužilaštvom

Tužiteljica Vilma Ruskoska izjavila je da istraga o skandalu u koji bi mogla biti uključena i bivša šefica Specijalnog tužilaštva, Katica Janeva, se nastavlja. Prema njenim riječima, vlasti još uvek ispituju mobilni telefon bivše glavne tužiteljice, koji joj je oduzet.

Vlasnik televizijske mreže i biznismen u Skoplju uhapšeni su nakon što su ucenjivali osumnjičene i ljude koji su bili pod istragom Specijalnog tužilaštva. To su učinili koristeći ime glavnog tužioca ove kancelarije Katice Janeve.

Tužilac zadužen za ovaj slučaj, Vilma Ruskoska, je rekla da je nekoliko biznismena posvedočilo da ih je ucenjivao krug ljudi koji su tvrdili da imaju veze sa Specijalnim tužilaštvom. “Takođe imam saznanja o drugim slučajevima, ali više ne mogu reći”, kazao je Ruskoska.

Najveća opoziciona stranka VMRO-DPMNE zatražila je od vlasti da zatvore bivšu glavnu tužiteljicu Katicu Janevu, a prema njima, ona je pobegla iz zemlje jer se nije pojavila na poslu.

Katica Janeva podnijela je ostavku nekoliko sati nakon što je Tužilaštvo za teške zločine objavilo slučaj, u kojem je i ona navodno učestvovala./ ibna /