Severna Makedonija: Ne zatvaramo crkve ali trbamo ostati kod kuće, kaže Spasovski

Severna Makedonija: Ne zatvaramo crkve ali trbamo ostati kod kuće, kaže Spasovski

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da li je Vlada odlučila da zatvori crkve za Vaskrs, pozvao je građane da poštuju mere za sprečavanje širenje koronavirusa i da izbegavaju okupljanja i poštuju socijalno distanciranje za vreme vaskršnjih praznika.

„Pre nekoliko dana poslao sam poruku svima da proslave Vaskrs iz svojih domova sa svojim najbližim i u svojoj tradiciji. Nismo doneli nijednu odluku da zatvorimo verske objekteili da ne obavime svoje verske dužnosti, jer je takve odluke nemoguće doneti. U bilo kojoj situaciji u kojoj se zemlja može naći, to predstavlja neprikosnoveno pravo. Pozivam građane da tokom vaskršnjih praznika ostanu sa porodicama jer ćemo na taj način još više doprineti prevenciji širenja bolesti“, rekao je Spasovski.

U ponedeljak, Vlada je odlučila da uvede totalni policijski čas tokom perioda praznika , koji kulminira obeležavanjem Vaskrsa 19. aprila, počev od petka, 17. aprila u 16 ​​sati do utorka, 21. aprila u 05:00, za kontrolu provođenja zabrane je zaduženo Ministarstvo unutrašnjih poslova. / ibna