Severna Makedonija: “Obuci papuče i ostani kod kuće”

Severna Makedonija: “Obuci papuče i ostani kod kuće”

Na centralnom trgu u Skoplju nedavno je pokrenuta umetnička kampanja pod nazivom „Obuci papuče i ostani kod kuće“.

Organizatori navode da je ova umetnička intervencija namenjena pomoći građanima da nastave da se izoluju i svedu izlaske na minimum u danima kada je izolacija možda najefikasnije oružje za borbu protiv pandemije.

Kako su objasnili organizatori umetničke intervencije, oni su odabrali papuče, koje su sinonim za boravak kod kuće, jer su oni nezaobilazni deo „kućne mode“ tokom izolacije.

Stopama prethodnog projekta „Drži distancu“, i ovim putem želimo podstaći građane da izdrže ovu veoma važnu bitku za sve nas, ali i pokazati da umetnost i kultura u ovim teškim vremenima prate građane i da se svi moramo ujediniti da vratimo svoje živote na pravi put. Kao i do sada, ovu akciju posvećujemo zdravstvenim radnicima koji se svakodnevno žrtvuju za bolju budućnost svih nas, kažu organizatori akcije. Stoga kažu da se ova akcija odvijala bez ijednog člana ili grupe koji su bili u direktnom međusobnom kontaktu. To znači da je akcija izvedena u različitim fazama i sukcesivno od strane različitih umetnika. / ibna