Severna Makedonija: Osmani u poseti Austriji

Severna Makedonija: Osmani u poseti Austriji

Evropske integracije Severne Makedonije i predsedavanje OEBS-om 2023. godine biće u fokusu sastanaka koje je danas ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani održao u Beču sa ministrom Evrope i spoljnih poslova Austrije Aleksanderom Šalenbergom i ministrom evropskih poslova Karoline Edtstadler.

Austrija je poslednja etapa Osmanijeve mini turneje kroz države članice EU iz šireg susedstva Zapadnog Balkana, tokom koje je prethodno posetio Češku, Rumuniju i Mađarsku.

Očekuje se da će sastanci sa Schallenbergom i Edtstadlerom uključiti razgovore o ukupnim bilateralnim odnosima, unutrašnjoj političkoj situaciji u Severnoj Makedoniji, odnosima sa susedima, regionalnoj saradnji, kao i drugim aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima. U tom kontekstu, posmatraće se napori, saradnja i koordinacija između dve zemlje da se izbore sa izazovima pandemije.

Ministri će se, kako je najavilo Ministarstvo spoljnih poslova, baviti i ekonomskim i trgovinskim odnosima Severne Makedonije i Austrije. / Ibna