Severna Makedonija: Pendarovski kontaktirao Pompea

Severna Makedonija: Pendarovski kontaktirao Pompea

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski telefonom je razgovarao sa američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom. Tokom razgovora, predsednik Pendarovski je izrazio svoje lično i saučešće svognaroda zbog smrti više od 50.000 američkih građana zbog COVID-19 i izrazio solidarnost sa američkim narodom.

Dvojica političara razmenili su informacije o trenutnoj situaciji u vezi sa odgovorom na pandemiju COVID-19, s tim da je predsednik Pendarovski izrazio zahvalnost američkom državnom sekretaru Pompeu za pomoć SAD za borbu protiv koronavirusa u vrednosti većem od milion američkih dolara. Predsednik je naglasio da pomoć SAD-a predstavlja potvrdu solidarnosti i prijateljstva dveju zemalja pred ozbiljnim izazovima koji pogađaju čitavo čovečanstvo.

U isto vreme, predsednik Pendarovski zahvalio je Mikeu Pompeu na čestitki za pridruživanje Severne Makedonije NATO, kao i za sveukupnu podršku Sjedinjenih Država, posebno preko diplomatije, u postizanju ovog strateškog cilja. Predsednik Pendarovski upoznao je Majka Pompea sa najnovijim dešavanjima u regionu, sa posebnim akcentom na kosovsko pitanje, navodi se u saopštenju predsednika Severne Makedonije. / ibna