Severna Makedonija: Pendarovski se u Bratislavi susreo sa Lajčakom

Severna Makedonija: Pendarovski se u Bratislavi susreo sa Lajčakom

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, u marginama učešća na Globalnom bezbednosnom forumu „GLOBSEC 2020“, sastao se danas u Bratislavi sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja na Zapadnom Balkanu.

Sagovornici su razmenili mišljenja i informacije o najnovijim zbivanjima u regionu, izazovima sa kojima se region suočava, posebno u pogledu regionalne stabilnosti, kao i važnosti regionalne saradnje i procesa proširenja Evropske unije.

S tim u vezi, predsednik Pendarovski je obavestio Lajčaka da je Severna Makedonija spremna da započne pristupne pregovore sa EU, koji bi trebalo da zvanično počnu tokom nemačkog predsedavanja.

Lajčak je istakao Severnu Makedoniju kao izuzetno pozitivan primer u regionu, napominjući veoma značajan napredak koji je postignut poslednjih godina.

Predsednik Pendarovski izvestio je specijalnog predstavnika o trenutnoj situaciji u zemlji i izrazio zadovoljstvo redovnom komunikacijom i razmenom informacija o zajedničkim interesima. / Ibna