Severna Makedonija: Premijer i ministar zdravlja negativni drugi put

Severna Makedonija: Premijer i ministar zdravlja negativni drugi put

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski i ministar zdravlja Venko Filipče po drugi put su testirani negativno na Covid-19, saopšteno je danas. Premijer i ministar zdravlja ostali su u samoizolaciji nakon kontakta sa gradonačelnikom Kumanova, koji je pozitivno testiran na COVID-19.

Premijer Oliver Spasovski objavio je na Facebooku da se drugi koronavirusni test vratio kao negativan, nakon što je danas dobio rezultate. Istovremeno je napomenuo da je veoma važno da svi poštuju mere i preporuke.

„Za sve nas je veoma važno da u potpunosti poštujemo mere i preporuke. Svako od nas može doprineti javnom zdravstvu kako bismo se uskoro vratili u normalan život. Hvala svima na podršci. Ostaje da se vidi da li će se mere preduzimati s dužnom pažnjom. Nosite zaštitne maske; održavati fizičku rastojanje od dva metra; zaštitimo sebe, a samim tim i druge. Svako ko poštuje pravila čuva javno zdravlje i život. Samo zajedničkim doprinosom postat će nam lakše i brže pobediti u borbi protiv COVID-19 “, napisao je Spasovski na svom Facebook profilu.

Ranije danas ministar zdravlja Venko Filipče objavio je da su se rezultati drugog testa na koronavirus vratili negativni. Sa drugim testiranjem, ministar zdravlja završio je svoju 14-dnevnu samoizolaciju, naglašavajući da je, prema epidemiolozima, opasnost prošla.

„U poslednje dve nedelje sam sve svoje zadatke obavljao izolovano i redovno održavao onlajn sastanke sa Komisijom za zarazne bolesti, lekarima u zdravstvenim ustanovama, kolegama i medijima, i sve je funkcionisalo savršeno. Počev od danas vratiću se svom uobičajenom načinu rada u Ministarstvu zdravlja. I dalje upravljam svim aktivnostima ministarstva i koronavirusnom situacijom u zemlji. Hvala svima na podršci“, napominje ministar Filipče u pismu Pressu. / ibna