Severna Makedonija proslavila Dan policije

Severna Makedonija proslavila Dan policije

Dan policije obeležen je danas u Severnoj Makedoniji, pokaznom vežbm Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, dok su zdravstvenim radnicima za zalaganje uručene počasne plakete, kao i predstavnicima diplomatskog kora. Počast palim braniocima odata je i polaganjem cveća u Policijskoj stanici Gjorce Petrov.

Učesnici svečanosti nosili su zaštitne maske zbog mera protiv širenja koronavirusa, a ministar unutrašnjih poslova obratio se okupljenima.

Ministar unutrašnjih poslova Nake Chulev napomenuo je da se današnje proslave održavaju u potpuno drugačijim okolnostima u odnosu na prethodne godine, što jasno ukazuje na značaj i ulogu policije u kriznim situacijama, poput trenutne pandemije koronavirusa.

„Dokazana organizacija, izvršavanje dužnosti, zakonska disciplina i žrtva svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u izvršavanju svih nespornih obaveza i dužnosti da odgovore na pandemiju i, pre svega, – u očuvanju ljudskog života kao neizmerne vrednosti za bilo koje društvo, jasan je pokazatelj sposobnosti i kredibiliteta severnomakedonske policije, rekao je Čulev. / ibna