Severna Makedonija: Zaev u karantinu kod kuće, čeka rezultate na COVID-19

Severna Makedonija: Zaev u karantinu kod kuće, čeka rezultate na COVID-19

Lider SDSM-a i bivši premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je u postu na Fejsbuku da je bio u izolaciji u svom domu u Strumici, jer je bio u kontaktu sa novinarom za kojeg je utvrđeno da je zaražen COVID-19. Kako je rekao, oseća se dobro i čeka rezultat testa za virus, koji bi trebalo da dobije danas.

„Želeo bih da vas obavestim da sam prošle nedelje imao TV intervju sa novinarom, koji je nedavno testiran i pokazao se pozitivan na COVID-19. Iako smo tokom razgovora preduzeli sve zaštitne mere, poput izbegavanja kontakta i zadržavanja udaljenosti, prema svim protokolima, od danas sam u samoizolaciji u svom domu u Strumici. Nemam simptoma. Danas sam testiran na prisustvo virusa i čekamo rezultate tokom dana – nakon čega će se utvrditi sledeći koraci“, napisao je Zaev na svom Fejsbuk profilu.

Članovi vlade čekaju rezultate Zaeva

Članovi Vlade Severne Makedonije koja je kontaktirala Zaeva čekaju uputstva ministra zdravlja Venka Filipčea, da li će biti testirani na COVID-19, kaže ministarka finansija Nina Angelovska.

„Naravno da smo kontaktirali predsednika SDSM-a. U 14-dnevnoj je samoizolaciji. Rezultati ispitivanja su nepoznati. Ako postoji potreba da se testiramo, imamo ministra zdravlja, reći će nam. Međutim, rezultati nisu dostupni. U Vladi smo svakodnevno zajedno i dugoročno nismo u stanju da to izdržimo, da budemo odvojeni. Za to vreme moramo se zaštititi i zato, čak i kada imamo sastanke, svi sedimo na dva metra i svi nosimo maske. Ako pogledate celu Vladu, ona je prilagođena da održi ovu distancu i da poštuje sve promene i sve što moramo da radimo,” rekla je Angelovska./ibna