SIRIZA: “Nema više lažnih stručnjaka, gospodine Mitsotakis”

SIRIZA: “Nema više lažnih stručnjaka, gospodine Mitsotakis”

Najveća opoziciona stranka u Grčkoj, SIRIZA ponovo je napala Vladu, posebno grčkog zamenika ministra spoljnih poslova Antonisa Diamatarisa zbog korištenja lažnih podataka u svojoj biografiji objavljenoj na zvaničnoj veb stranici Ministarstva spoljnih poslova.

Prema izveštajima Dijaspora Press, iz Sjedinjenih Američkih Država, Antonis Diamataris je napisao da je magistrirao na Columbia University, ali prema istim izvorima, koji navode informacije sa samog Univerziteta, Diamataris nikada nije diplomirao, već se samo upisao na ovaj Univerzitet.

U saopštenju SIRIZE se navodi:

„Niz izveštaja Dijaspora Press iz SAD predstavljaju dokaze koji dovode u pitanje biografiju zamenika ministra spoljnih poslova Ant. Diamataris.

Konkretno, dok gospodin Diamataris na zvaničnoj veb stranici Ministarstva spoljnih poslova kaže da je diplomirao na Univerzitetu Columbia, izveštaji, pozivajući se na dokaze sa samog Univerziteta, kažu da gospodin Diamataris nikada nije diplomirao, već se samo upisao na program!

Gospodin Diamataris mora odmah da objasni o čemu se radi. Odnosno, u biografiji mora objaviti temu magistarskog rada.

U suprotnom, gospodin premijer Mitsotakis, mora ga ne samo odmah otpustiti, već i građanima uputiti izvinjenje zbog toga što je odlučio da ga imenuje. Grčko društvo ne može više izdržati lažne stručnjake, favorizovanje i lov na glasove od strane vlade Nove demokratije“./ ibna