Slovenija: United Group će kombinovati Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska

Slovenija: United Group će kombinovati Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska

Holandski multi-play i medija provajder, United Group, kombinuje Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska u jedinstveni poslovni klaster, kojim upravlja generalni direktor Telemach Slovenije Adrian Jezina.

Za United Group, s Hrvatskom na putu da postane potpuno integrisano tržište za United Group i Sloveniju koja su se već u potpunosti konvergirala i raste u svim segmentima, logično je kombinovati dve teritorije pod jedinstvenim upravljanjem.

„Iskusni profesionalac u telekomunikacionoj industriji, Ježina ima dve decenije liderskog iskustva, uključujući 15 godina u svojoj zemlji Hrvatskoj, gde je započeo karijeru.

Ježina se pridružio United Group 2017. godine. Pod njegovom upravom je Telemach Slovenija postao lider u zemlji u širokopojasnom pristupu Internetu. Jedan je od retkih alternativnih operatera u Evropi koji je pretekao bivšeg monopolista na tržištu. Telemach Slovenija takođe je uspešno povećao svoj tržišni udeo u mobilnim komunikacijama na oko 25% i vodeći je dobavljač plaćenih video sadržaja u Sloveniji“, navodi se u saopštenju Grupe.

Ježina će, dodali su, svoje vreme ravnomerno podeliti između dve zemlje, uz obavezu da obezbedi kontinuiranu izvrsnost operacija u Sloveniji i dalju transformaciju u Hrvatskoj.

Viktor Pavlinić, trenutni izvršni direktor Telemach Hrvatska, će se povući sa svoje funkcije. Pavlinić je izvršni direktor preduzeća od 2016. godine i pridružio se United Group kada je kompaniju – tada Tele2 Hrvatska – preuzela 2019. godine.

Pavlinić je vodio Tele2 kroz uspešan process kupovine i od presudne je važnosti za sve što je postignuto sa Telemach Hrvatska od kada je postao deo United Group. To uključuje rebrendiranje, nove mobilne ponude, uvođenje fiksnih usluga i integraciju u Grupu.

Izvršni odbor United Group zahvaljuje Pavliniću na njegovom vođstvu tokom ovog važnog perioda integracije i tranzicije i želi mu svaki uspeh u budućim poduhvatima.